Pennsylvania
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Natuur
- Interessant
- Stranden

Pennsylvania

door Frans Verhagen

Pennsylvania is een grote en belangrijke industriestaat, zo groot dat hij ook nog een behoorlijk stuk natuur heeft. Vanaf de grootste stad Philadelphia, die vrijwel aan de Atlantische kust ligt, steekt de staat nog verrassend ver het land in.

Erie, aan Lake Erie, is Pennsylvania's havenstad aan de Grote Meren. De staat wordt doorsneden door bergruggen die niet al te hoog zijn maar een enorm arsenaal aan ruggen en dalen creëren. Het landschap in Pennsylvania vormt daardoor een aaneenschakeling van bergen en heuvels, afgezien van de kustvlakten in het noordwesten en zuidoosten. In het oostelijk deel is landbouw een belangrijke bedrijfstak, verder naar het westen nemen mijnbouw, bosbouw en industrie dat over.

ZELF NAAR Pennsylvania?

Bekijk alle 14 reizen naar Pennsylvania

Pittsburgh Pennsylvania

Pennsylvania is een echt oude staat en dat heeft zijn goede en slechte kanten. Veel van de stadjes lijken behoorlijk aangetast door het industrieel verval van na de jaren vijftig en door de leegloop van het platteland in het algemeen. Andere stadjes zijn als het ware bevroren in de tijd en laten juist een mooi tijdloos, of zo u wilt, ouderwets beeld zien.

Pittsburgh is de ultieme industriestad, hoofdkwartier van een aantal giganten. De stad maakt een behoorlijke revival door sinds de industriecrisis in de jaren zestig en zeventig. Zijn slechte reputatie als vieze industriestad ten spijt, heeft Pittsburgh heel wat te bieden.

Bezienswaardigheden Pennsylvania

De natuur kan mooi zijn, vooral in bossen en parken als de Pocono's of Allegheny National Forest, maar spectaculair is het niet. Historisch is Pennsylvania wel een interessante staat. Philadelphia is de stad waar Amerika in elkaar werd gezet: de onafhankelijkheidsverklaring, de grondwet, eerste hoofdstad, belangrijke mensen als Benjamin Franklin.

De meeste bezienswaardigheden zijn geconcentreerd in Independence National Historic Parc, met onder andere Independence Hall. Maar ook Gettysburg (Burgeroorlog), Valley Forge National Historic Parc en Lancaster County (Amish) zijn interessante plekken.

Pennsylvania heeft warme en niet heel droge zomers, en redelijk strenge winters. Vooral in de berggebieden valt veel sneeuw.

Reizen Pennsylvania

Meer Pennsylvania

Reviews Pennsylvania

Amish county in Pennsylvania (Lancaster) (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Bert Noorbeek op 15 november 2017

Met een rit door het boerenland gaan we richting de Amish Experience, in de plaats met de fantastische naam Bird In Hand. In het hart van Lancaster Amish Country, omringd door Amish boerderijen tussen Bird-in-Hand en Intercourse, ligt de Amish Experience op de Plain & Fancy Farm. Al meer dan 50 jaar is de Amish Experience het interactieve centrum voor rondleidingen over Amish Farmlands, buggytours met Amish people, bezoek aan Lancaster County's enige officieel aangewezen Amish House & One-Room School en het spectaculaire Amish Experience Theater met de film over Jacob's Choice. Een heel inspirerende dag die veel inzicht geeft in het ontstaan, het leven en cultuur van de Amish en de Mennoneiten.

Ultieme tip: Amish Experience
Aangeraden voor: Gezinnen, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors