Weer New York

Weer New York

Net als in Nederland is het weer in NY het hele jaar door verschillend, afhankelijk van het seizoen. Over het algemeen zijn de zomers warm en de winters vrij koud. Gemiddeld gezien is januari de koudste maand van het jaar met temperaturen tussen de 3 en -3 graden, terwijl de meeste neerslag valt in de zomermaand juli. Tegelijkertijd is de maand juli ook de warmste maand van het jaar. De hoogste temperatuur die ooit gemeten is in de metropool is 41 graden Celsius in 1936. De laagste temperatuur was maar liefst -26 graden in 1934. Lees verder

Net als in Nederland is het weer in NY het hele jaar door verschillend, afhankelijk van het seizoen. Over het algemeen zijn de zomers warm en de winters vrij koud. Gemiddeld gezien is januari de koudste maand van het jaar met temperaturen tussen de 3 en -3 graden, terwijl de meeste neerslag valt in de zomermaand juli. Tegelijkertijd is de maand juli ook de warmste maand van het jaar. De hoogste temperatuur die ooit gemeten is in de metropool is 41 graden Celsius in 1936. De laagste temperatuur was maar liefst -26 graden in 1934.

Wat voor weer is het in New York?

Op het eerste gezicht is het weer in New York dus best vergelijkbaar met het weer in Nederland: koude winters en warme zomers, met redelijk veel neerslag. Anders dan hier is dat de stad soms ook te kampen heeft met extreem weer. Van juli tot en met november kunnen er orkanen voorkomen. Dit is gelukkig wel zeldzaam.

De weersverwachting voor New York

Om te weten welk weer je precies kunt verwachten als je zelf in de stad bent, kun je beste de weersverwachting van dat moment checken. De Verenigde Staten kent veel verschillende klimaten, waardoor het weer erg kan verschillen tussen verschillende plaatsen en steden.

Welke temperatuur is het in New York?

Zoals eerder gezegd verschillen de temperaturen aanzienlijk per seizoen en zelfs per maand. Terwijl je in januari en februari te maken kunt krijgen met temperaturen onder de nul, kun je van mei tot en met september rekenen op gemiddelde temperaturen van rond de twintig graden. Toch kan je ook in de maanden april en oktober soms al lekker warm weer hebben. Het is er minder druk, waardoor het aantrekkelijk is om je stedentrip New York in deze maanden te plannen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

zo 20 aug.ma 21 aug.di 22 aug.wo 23 aug.
Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
Helder
Helder
Helder
Helder
Kans op onweer
Kans op onweer
Max32 °C31 °C31 °C33 °C
Min22 °C22 °C23 °C24 °C
Neerslag0 mm0 mm0 mm5 mm
Wind14 km/h 13 km/h 11 km/h 19 km/h
Vochtigheid67%56%54%62%

Overige bestemmingen in Amerika

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors