Death Valley National Park
Like ons op Facebook
8,7
9,3 Algemene ervaring
9,3 Natuur
8,0 Stranden
8,3 Wildlife
8,7 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid

Death Valley National Park

door Nina Bergh

Uitgestrekte zoutvlakten, diepe canyons en dorre woestijn. Death Valley is een bijzonder nationaal park. In de zomer kun je hier maar beter doorrijden, het wordt gemiddeld 47 graden in de schaduw. Zo heet dat je een eitje bakt zonder vuur!

De vallei in California is het laagst gelegen, heetste en droogste gebied in Amerika. Er valt slechts 55 millimeter regen per jaar. In de warmste zomer ooit zijn temperaturen gemeten van 57 graden Celsius. In 1933 kreeg Death Valley de titel National Monument, maar pas in 1994 werd het gebied officieel benoemd tot National Park.

Death Valley National Park

Death Valley dankt zijn naam aan een groep goudzoekers die in 1849 de vallei probeerden door te steken op zoek naar geluk. Water en proviand raakten al snel op. De groep raakte in paniek en splitste zich op. Slechts enkelen hebben de oversteek overleefd.

De benamingen van de vallei, de meren en bergtoppen herinneren aan de barre tocht. Kijk niet gek op van namen als Lijkkist, Begrafenis, Hongerkloof of Poort naar de Hell.

Ook al zie je maar weinig leven in deze omgeving, er wonen wel degelijk dieren. In een aantal van de schaarse waterbronnen zijn unieke vissoorten te vinden. Een voorbeeld hiervan is de Pupfish. De vis leeft in water van minimaal 35 graden Celsius dat vijf keer zouter is dan zeewater.

Hoewel het een dorre boel lijkt leven in de woestijn leven ook duizend soorten woestijnplanten. Rond februari is het park op haar mooist, dan staan de wilde planten in bloei.

Badwater Basin

Badwater Basin ligt 86 meter onder zeeniveau. Het is het laagste punt in Death Valley National Park en ook het laatste in Amerika. Vroeger lwas Badwater Basin een diep meer, daarvan is slechts een klein laagje over. Voor de rest is het een droge zoutvlakte. Langs het bassin loopt een gebergte. Hoog op de rotsen staat een lijn, deze markeert het zeeoppervlak.

Like deze pagina

Reizen Death Valley National Park

Meer Death Valley National Park

Reviews Death Valley National Park

Beautiful Death Valley (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Petra Moolenaar op 05 juni 2017

We drove from Kernville through Death Valley to Las Vegas in one day. For us that was enough time to see Death Valley. It was a great experience and beautiful nature. We saw coyotes close by. Endless roads. Make sure you have a full tank of gas before you enter the park, gas is available in the park but very expensive.

Pluspunten Death Valley National Park

 • stunning views
Ultieme tip: Stop for a delicious milkshake at the Panamint gas station. Delicious.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend Death Valley (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ingrid van der Borden op 22 mei 2017

Death Valley is een van de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten omdat het met geen ander park te vergelijken is. De droge dorre vlaktes, de zoutvlaktes, de met cactissen begroeide bergen en de zandduinen wisselen elkaar in hoog tempo af. Schitterende natuur met een temperatuur van 25-57 graden in voorjaar/zomer!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Death Valley National Park

 • Goede wegen
 • Duidelijk aangegeven uitzichtspunten

Minpunten Death Valley National Park

 • Geen restaurantjes waar iets gedronken of gegeten kan worden
Ultieme tip: Zabriskie point.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemende tour (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Stef Spakman op 12 mei 2017

Prachtig park met veel bezienswaardigheden. Met name Artist Drive en Badwater zijn de moeite waard. Het wordt snel heet dus zorg dat je op tijd komt. Zeer goed georganiseerde tour van Las Vegas door Death Valley.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Minpunten Death Valley National Park

 • heet
Ultieme tip: Wees vroeg, na elf uur is het er al snel te heet om over badwater te lopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Death valley (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Patrick Botman op 11 mei 2017

In april/mei 2015 maakte we een prachtige reis door West Amerika, rondom death valley. Bizarre mooie leegtes, wilde dieren waaronder de coyote op m'n foto en eindeloos lege wegen. Volledig ontspannen.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Death Valley National Park

 • leeg
 • , buitenaards
 • zonnig
 • rustig
 • vrij
 • divers

Minpunten Death Valley National Park

 • temperatuur
Ultieme tip: Ga buiten het hoogseizoen in verband met de hoge temperaturen.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooie uitzichten (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Mirjam Krul op 15 mei 2016

Ik zag er tijdens onze rondreis heel erg tegen op om naar Death Valley te gaan. Er was pas een acteur dood gevonden, ik vond de naam al eng klinken, kortom ik vond het maar niks. Het was ontzettend heet die dag dat wij er waren. Echt wandelen werd moeilijk, mijn slippers smolten, maar rondrijden en stoppen bij uitzichten als Dante's view, Artist Point en Badwater waren ook meer dan de moeite waard bleek achteraf. We hebben die dag straaljagers door de Valley zien jagen, we hebben zowel wilde Coyote's gezien, als Gerard Depardieu die daar een film aan het opnemen was. Voor de lunch hebben we een heerlijke hamburger in de Corkscrew Saloon op. Maar vooral Dante's view heeft achteraf een onuitwisbare indruk gemaakt. Hoe kan zo'n droge vlakte zo mooi zijn. De rust, de kleuren, oneindig ver kunnen kijken. Je nietig voelen, stil worden van wat je ziet, adembenemend mooie uitzichten. Ik heb heel veel foto's genomen, maar de werkelijkheid is echt niet goed vast te leggen, zo mooi! We hebben drie weken door Amerika gereden, Mono Lake was echt heel erg mooi, De Grand Canyon groots en niet te bevatten, weids en mooi, maar mijn mooiste herinnering is toch wel die dag in Death Valley, figures!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Death Valley National Park

 • De uitzichten
 • de natuur
 • meerdere bezienswaardigheden

Minpunten Death Valley National Park

 • vaak heel erg warm
Ultieme tip: Nog een paar tips; neem vooral dichte schoenen mee en water, heel veel water. Ga niet te ver wandelen bij hitte en ga niet van de paden af of wandelen waar niemand gaat wandelen!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors