Death Valley National Park
8,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
7,0 Stranden
8,0 Wildlife
9,0 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid

Death Valley National Park

door Nina Bergh

Uitgestrekte zoutvlakten, diepe canyons en dorre woestijn. Death Valley is een bijzonder nationaal park. In de zomer kun je hier maar beter doorrijden, het wordt gemiddeld 47 graden in de schaduw. Zo heet dat je een eitje bakt zonder vuur!

De vallei in California is het laagst gelegen, heetste en droogste gebied in Amerika. Er valt slechts 55 millimeter regen per jaar. In de warmste zomer ooit zijn temperaturen gemeten van 57 graden Celsius. In 1933 kreeg Death Valley de titel National Monument, maar pas in 1994 werd het gebied officieel benoemd tot National Park.

Death Valley National Park

Death Valley dankt zijn naam aan een groep goudzoekers die in 1849 de vallei probeerden door te steken op zoek naar geluk. Water en proviand raakten al snel op. De groep raakte in paniek en splitste zich op. Slechts enkelen hebben de oversteek overleefd.

De benamingen van de vallei, de meren en bergtoppen herinneren aan de barre tocht. Kijk niet gek op van namen als Lijkkist, Begrafenis, Hongerkloof of Poort naar de Hell.

Ook al zie je maar weinig leven in deze omgeving, er wonen wel degelijk dieren. In een aantal van de schaarse waterbronnen zijn unieke vissoorten te vinden. Een voorbeeld hiervan is de Pupfish. De vis leeft in water van minimaal 35 graden Celsius dat vijf keer zouter is dan zeewater.

Hoewel het een dorre boel lijkt leven in de woestijn leven ook duizend soorten woestijnplanten. Rond februari is het park op haar mooist, dan staan de wilde planten in bloei.

Badwater Basin

Badwater Basin ligt 86 meter onder zeeniveau. Het is het laagste punt in Death Valley National Park en ook het laatste in Amerika. Vroeger lwas Badwater Basin een diep meer, daarvan is slechts een klein laagje over. Voor de rest is het een droge zoutvlakte. Langs het bassin loopt een gebergte. Hoog op de rotsen staat een lijn, deze markeert het zeeoppervlak.

Like deze pagina

Reizen Death Valley National Park

Reviews Death Valley National Park

Adembenemend mooie uitzichten (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Mirjam Krul op 15 mei 2016

Ik zag er tijdens onze rondreis heel erg tegen op om naar Death Valley te gaan. Er was pas een acteur dood gevonden, ik vond de naam al eng klinken, kortom ik vond het maar niks. Het was ontzettend heet die dag dat wij er waren. Echt wandelen werd moeilijk, mijn slippers smolten, maar rondrijden en stoppen bij uitzichten als Dante's view, Artist Point en Badwater waren ook meer dan de moeite waard bleek achteraf. We hebben die dag straaljagers door de Valley zien jagen, we hebben zowel wilde Coyote's gezien, als Gerard Depardieu die daar een film aan het opnemen was. Voor de lunch hebben we een heerlijke hamburger in de Corkscrew Saloon op. Maar vooral Dante's view heeft achteraf een onuitwisbare indruk gemaakt. Hoe kan zo'n droge vlakte zo mooi zijn. De rust, de kleuren, oneindig ver kunnen kijken. Je nietig voelen, stil worden van wat je ziet, adembenemend mooie uitzichten. Ik heb heel veel foto's genomen, maar de werkelijkheid is echt niet goed vast te leggen, zo mooi! We hebben drie weken door Amerika gereden, Mono Lake was echt heel erg mooi, De Grand Canyon groots en niet te bevatten, weids en mooi, maar mijn mooiste herinnering is toch wel die dag in Death Valley, figures!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Death Valley National Park

  • De uitzichten
  • de natuur
  • meerdere bezienswaardigheden

Minpunten Death Valley National Park

  • vaak heel erg warm
Ultieme tip: Nog een paar tips; neem vooral dichte schoenen mee en water, heel veel water. Ga niet te ver wandelen bij hitte en ga niet van de paden af of wandelen waar niemand gaat wandelen!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors