Montana
8,0
8,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Natuur
8,0 Interessant
8,0 Stranden

Montana

door Willeke van Doorn en Roos Stuurman

Hike langs grote meren, gletjsers, door dichtbegroeide bossen en kijk omhoog naar de met sneeuw bedekte bergtroppen. Montana staat bekend om haar overvloed aan natuurschoon met twee prachtige nationale parken: Glacier en Yellowstone.

Montana is een van de grootste staten van Amerika, maar ook een van de dunstbevolkte. Dat resulteert in grote open vlaktes. De inwoners van Montana staan bekend als frontier-achtig: vriendelijk maar afstandelijk tegen vreemdelingen, behulpzaam en nieuwsgierig. Montana grenst aan Canada en is een groot natuurspektakel met de Rocky Mountains en het Glacier National Park in het westen en een klein deel van Yellowstone in het zuiden. Stap in de auto voor een rondreis langs al dit natuurgeweld!

ZELF NAAR Montana?

Bekijk alle 11 reizen naar Montana

Glacier National Park

Hoge besneeuwde bergtoppen, grote blauwe meren, gletsjers en dichtbegroeide groene bossen sieren het Glacier National Park. Dit nationale park in het westen van Montana maakt onderdeel uit van de Rocky Mountains en is een van de voornaamste redenen om een bezoek te brengen aan de staat.

Rijd tot 2026 meter hoogte naar de Logan Pass, het hoogste via de weg te bereiken punt van het Glacier National Park. Hier wacht je een fantastisch uitzicht. De helderblauwe lucht en felgroene bossen vormen een scherp contrast met het laagje wit op de bergtoppen. De Logan Pass ligt aan de 80 kilometer lange Going-to-the-Sun Road die je meeneemt langs de mooiste plekjes van het park.

Yellowstone National Park

Reis verder naar het zuiden van Montana en je wordt opnieuw getrakteerd op een flinke dosis natuurschoon. Het Yellowstone National Park, het oudste nationale park van de Verenigde Staten, ligt vooral in Wyoming, maar loopt een klein stukje door over de grens met Montana.

Meer dan de helft van alle geizers op aarde liggen in Yellowstone National Park. In het ruim 5500 vierkante kilometer grote park kom je grizzlyberen, wolven en bisons in het wild tegen. Slechts drie procent van Yellowstone ligt in het zuiden van Montana, maar het is wel een goede uitvalsbasis om je rondreis door Yellowstone te beginnen.

Helena

Je bezoekt Montana vooral vanwege haar natuur en nationale parken. Grote steden met torenhoge wolkenkrabbers en flitsende billboards kom je hier niet tegen. Toch is het de moeite waard om tijdens je rondreis even te stoppen in Helena, de hoofdstad van Montana. Bezoek de Montana Historical Society Houses om alles te leren over de geschiedenis van de staat.

Iets zuidelijker ligt het plaatsje Butte. Butte verdient geen schoonheidsprijs, maar is toch heel interessant vanwege de koperwinning in dit stadje. De stad werd bovenop de kopermijn gebouwd en groef zichzelf als het ware van binnenuit leeg. Wat er nog van over is, heeft zijn eigen charme als industrieel archeologisch project.

Rondreis Montana

Doordat Montana zo groot en uitgestrekt is en vol prachtige natuur, leent de staat zich goed voor een roadtrip of rondreis. Combineer je bezoek aan het Glacier National Park met een reis door Yellowstone in Wyoming of het Jasper National Park en Banff National Park in Canada.

De zomer is een goed moment voor een rondreis langs Montana's nationale parken dankzij de warme, droge dagen en koele nachten. 's Winters is het geen pretje. Het kan stevig vriezen en de wind uit het noorden kan maandenlang aanhouden en voor ondraagelijke kou zorgen. Hoewel de dikke laag witte sneeuw ook weer zijn charme heeft!

Wat is de beste reistijd voor Montana?

De beste reistijd voor Montana is in de zomermaanden, van juni tot augustus. Tijdens deze periode zijn de temperaturen aangenaam en zijn de meeste nationale parken en recreatiegebieden volledig toegankelijk.

In de zomer kun je wandelen, kamperen, vissen en raften. Bovendien bloeien de wilde bloemen en is het landschap groen en levendig. Voor wintersportliefhebbers is de periode van december tot maart aan te raden. Het weer in Montana kan echter onvoorspelbaar zijn, dus het is altijd verstandig om het weerbericht goed in de gaten te houden en gepaste kleding mee te nemen.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd voor Amerika.

Reizen Montana

Meer Montana

Reviews Montana

Wintersport in Amerika (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Hendrik Vierhout op 25 december 2018

Wij zijn op wintersportvakantie geweest in de staat Montana in het plaatsje white fish, dat is een klein plaatsje in het noorden van die staat. De pistes zijn er fantastisch mooi en rustig echt een aanrader

Ultieme tip: Als je klaar bent met skiën of boarden of andere wintersport activiteiten ga lekker een drankje doen in de buldogbar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors