Great River Road

Great River Road

door Nena van Bakel

Langs de Great River Road vind je overal historie: de kleine stadjes bezitten ieder hun eigen karakter en zorgen voor een prettig vermaak op de route. Kom langs Hibbing, de plek waar Bob Dylan is opgegroeid, St. Louis waar je geniet van rock and roll en Memphis: de geboortestad van de bluesmuziek. Kijk uit over de bekendste rivier van Amerika tijdens deze iconische rondreis.

De Great River Road meandert 3330 kilometer lang door tien staten van Amerika en volgt de Mississippi dwars door het land. Begin je rondreis door Amerika bij de noordelijke meren van Minnesota, volg de rivier stroomafwaarts langs St. Louis en Memphis en eindig bij de Golf van Mexico, ter hoogte van New Orleans. Een inspirerende en muzikale rondreis door Amerika begint hier!

ZELF NAAR Great River Road?

Bekijk alle 1 reizen naar Great River Road

Bezienswaardigheden langs de Great River Road

Je start je auto bij de noordelijke meren van Minnesota en volgt het stromende water van de Mississippi terwijl je onderweg een opvallend groot aantal casino's passeert. Dan kom je aan bij de eerste bijzondere highlight: Hannibal. In dit kleine dorpje groeide Mark Twain op, de auteur van zijn wereldberoemde biografie Life on the Mississippi. Bezichtig het dorpje waar Mark Twain een groot deel van zijn literaire inspiratie vandaan haalde en bezoek zijn ouderlijk huis en het bijbehorende museum.

Na deze literair geïnspireerde stop, rijd je verder naar St. Louis. Ook wel de meest westelijke stad van het oosten en dé plek waar de hamburger, hotdog en suikerspin voor het eerst aan het grote publiek werden getoond. Bezoek in deze stad zeker een baseball- of basketbalwedstrijd, de stad staat namelijk bekend om haar vele sportteams en legio fanatieke supporters.

In Memphis draait alles om muziek, het is dan ook de stad waar blues en rock-'n'-roll groot zijn geworden. Elvis Presley, Johnny Cash en W.C. Handy brachten hier veel tijd door en ook Justin Timberlake is in deze stad geboren. Bezoek het Memphis Rock 'n' Soul museum en leer alles wat er te weten valt over de geschiedenis van muziek.

Daarnaast liet Martin Luther King in deze stad het leven. In het Lorraine Motel is nu het National Civil Rights museum gevestigd, waar je leert over de burgerrechten van de Afro-Amerikanen.

Op je laatste stop van je rondreis door Amerika, bezoek je de bruisende jazzstad New Orleans. Ook wel 'The Big Easy' genoemd om de ongedwongen en relaxte sfeer die hier heerst. Eet de typisch, lokale, pittige gerechten en luister naar een van de vele jazzbands die op straat aan het spelen zijn. Bezoek je de stad in het begin van het voorjaar, pak dan het festival Mardi Gras mee, de Amerikaanse variant van het feestelijke carnaval.

Beste reistijd

De Great River Road is vrijwel altijd te bereizen, maar is toch zeker het mooiste in de maand oktober. Op dit moment begint de herfst en kleurt de begroeide omgeving om de Mississippi in alle kleuren geel, oranje en rood. Wil je niet riskeren dat je dan net in de sneeuw zit in het noorden of nog net in het broeierige weer in het zuiden? Ga dan in april, wanneer de lente volop bezig is.

De route duurt minimaal vier dagen, maar leuker is om er zeker twee weken voor uit te trekken. Er zijn veel stops langs de route waar je uitkijkt over de rivierdelta en waar je arenden, elanden en ander gedierte spot. Ook de kleine karakteristieke dorpjes langs de rivier zijn het stoppen waard en zijn natuurlijk het leukst om te bezoeken wanneer je hier meer tijd voor hebt.

Routebeschrijving

Het beste begin je de Great River Road in het noorden bij Minnesota, waar de omgeving soms redelijk industrieel is. Daal vervolgens rustig af naar het zonnige zuiden en volg de stroomrichting van de Mississippi-rivier. Via Minneapolis, volg je de rivier langs Davenport, Saint Louis, Memphis, Natchez en kom je uiteindelijk uit bij New Orleans.

De Great River Road bestaat uit veel verschillende wegen, maar de route is makkelijk te volgen door de vele witte borden met de herkenbare groene Pilot's Wheel Road Signs symbolen die aan de kant van de weg staan. Volg deze borden en het kan niet fout gaan. Daarnaast volg je natuurlijk de gehele route de Mississippi, wat een handig routekenmerk is om in de gaten te houden.

Hebben we je geïnspireerd om Amerika te ontdekken? Bekijk hier de beste rondreizen door Amerika!

Fotocredits: minnemom | Phil | Kees Wielemaker

Reizen Great River Road

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors