Amerikaanse politiek

Amerikaanse politiek

door Marleen de Keyzer

Richard Nixon, George Bush, Ronald Reagon en William Clinton. Om maar even een aantal presidenten van de Verenigde Staten op te noemen. Deze Amerikaanse leiders hebben het land gebracht tot wat het nu is.

Bij ieder wel bekend, Amerika heeft een president aan de top staan. Het is een republiek met een sterke democratische denkwijze. Elke vier jaar wordt er door het volk via kiesmannen een nieuwe president geselecteerd en iemand kan maar twee keer worden verkozen. Al voor de verkiezingen laten de presidentskandidaten weten wie hun running man wordt, de gewenste vicepresident.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 388 reizen naar Amerika

Amerikaanse presidenten

Ruim 200 jaar geleden begon George Washington het land te leiden, 43 presidenten volgden hem. Deze belangrijke mannen hebben allen een heel verschillende achtergrond. Zo is Abraham Lincoln letterlijk geboren in een blokhut, terwijl Franklin D. Roosevelt uit een welgestelde, bevoorrechte familie kwam. En nu is het land in handen van Barack Obama, de eerste Afro-Amerikaan aan de top.

Veel presidenten hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het land. Thomas Jefferson ontwierp grotendeels de Onafhankelijkheidsverklaring, Abraham Lincoln speelde een belangrijke rol bij de afschaffing van de slavernij, Theodore Roosevelt riep veel gebieden uit tot natuurparken en John F. Kennedy stuurde eerste man de ruimte in.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Democraten en Republikeinen

De Amerikaanse politiek kent twee grote partijen: de Democraten en de Republikeinen. De Democraten zijn wat progressiever, de Republikeinen wat conservatiever.

De Democratische Partij werd in 1792 opgericht om ervoor te zorgen dat de rechten van de burger vastgesteld werden in de Grondwet. Presidenten als John F. Kennedy, Bill Clinton en Barack Obama zaten bij deze partij. Tot de Republikeinse Partij behoren juist namen als Abraham Lincoln, Richard Nixon en George W. Bush. Deze partij is opgericht in 1854 met als voornaamste reden iets te doen tegen de uitbreiding van de slavernij.

Onafhankelijk advies over je reis naar Amerika

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors