New York State

New York State

door Marjolein den Dekker

De stad New York ligt in de gelijknamige staat New York. Hoewel New York City de grootste en belangrijkste stad van de staat is, is het niet de hoofdstad. Dat is Albany. New York State is van oorsprong de toegangspoort van Amerika.

De staat New York is niet groot, maar wel de derde drukst bevolkte staat van Amerika. Wanneer je de drukte van New York City verlaat, kom je in een andere wereld. Op Long Island liggen de Hamptons, een strandplaatsje waar veel New Yorkers komen om te relaxen in de zomer. Verder is New York vooral heel landelijk: weilanden, akkerbouw en rustige stadjes.

ZELF NAAR New York State?

Bekijk alle 67 reizen naar New York State

Geschiedenis New York

De New York State vormde lange tijd de toegangspoort voor immigranten die met de boot vanuit Europa via Ellis Island naar New York City voeren. Deze stad heeft een rijke geschiedenis waar Nederland een grote rol in speelt. De Nederlanders koloniseerden een deel van de huidige staat in 1624 en noemde het Nieuw-Nederland. De stad Nieuw-Amsterdam is nu Manhattan en aan de oever van de Hudson rivier stichtten ze Fort Oranje wat nu de hoofdstad Albany is.

Albany

Albany is nu een slaperig bestuursstadje. De rivier de Hudson komt hier samen met de rivier de Mohawk. Het hart van de stad wordt gevormd door het New York State Capitol. Dit majestueuze gebouw kent een bonte mengeling van stijlen. Wil je meer weten van de geschiedenis? Bezoek dan het New York State Museum.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle gebieden in Zuid-Afrika

Niagara watervallen

New York State heeft naast de rijke geschiedenis ook veel natuurschoon te bieden. De staat grenst in het noorden onder andere aan het Ontariomeer in Canada. Daar vind je meteen een van de belangrijkste bezienswaardigheden: de Niagara watervallen.

Vanaf de Amerikaanse kant bezoek je de Niagara watervallen met een boottocht op de Maid of The Mist. Via de Rainbow Bridge loop je naar het Canadese gedeelte voor het meest spectaculaire uitzicht.

New York State zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen New York State

Meer New York State

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors