Nationale parken Amerika

Nationale parken Amerika

door Getaway Travel

Tijdens een rondreis door de verschillende staten van Amerika mag een bezoek aan een of meerdere nationale parken niet ontbreken.

Combineer een roadtrip door Amerika met een stop aan bijvoorbeeld het beroemde Sequoia en Yosemite National Park in California. Ook Death Valley en Kings Canyon zijn indrukwekkend. California telt maar liefst acht nationale parken. Ook Alaska heeft er acht. Denali National Park is hiervan het meest bekend. Andere nationale parken die tijdens een vakantie in Amerika het bezoeken waard zijn, zijn Grand Canyon in Arizona, Rocky Mountains in Colorado en Zion National Park in Utah.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Death Valley

Wanneer je in California bent, moet je wel een bezoek aan een van de acht nationale parken brengen. Death Valley is een ontzettend bijzonder nationaal park. In deze woestijn kan de temperatuur oplopen tot 50 graden waardoor je een ei kan bakken op de grond.

Nationale parken Verenigde Staten

Andere must sees in California zijn Sequoia National Park met zijn reusachtige mammoetbomen. Of laat je verrassen door de grilligheid van het nabijgelegen Kings Canyon. En het Yosemite National Park ligt op slechts drie uur rijden van San Francisco en dus makkelijk te bezoeken.

Ook Alaska telt acht nationale parken. Denali is het bekendste nationale park in het noorden van Amerika. De meest spectaculaire manier om de ongerepte natuur te verkennen is per helikopter.

Yellowstone National Park

De Rocky Mountains is hét gebergte van de Verenigde Staten. Van Canada via Alaska rijzen deze bergen op tot in het hart van Amerika. Prachtig panorama's zijn hier eerder regel van uitzondering. De grillige granieten pieken van Grant Teton National Park zijn een hoogtepunt van de Rockies.

Ook het oudste nationale park van Amerika ligt hier: Yellowstone National Park. Dit park bestaat al sinds 1872 en is een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Het is een vulkanisch plateau waar duizenden heetwaterbronnen en geisers nog steeds actief zijn.

Praktische tips voor het bezoeken van Nationale parken Amerika

Allereerst is het aan te raden om van tevoren onderzoek te doen naar de parken die je wilt bezoeken, aangezien elk park unieke landschappen, activiteiten en regels heeft. Het aanschaffen van een America the Beautiful Pass kan voordelig zijn, aangezien deze jaarlijkse pas toegang biedt tot meer dan 2.000 federale recreatiegebieden, waaronder nationale parken.

Vroeg in de ochtend en doordeweeks zijn vaak rustigere tijden om populaire parken te bezoeken, omdat het aantal bezoekers dan lager is. Het is ook slim om accommodaties en campings ruim van tevoren te reserveren, vooral in het hoogseizoen, omdat deze snel volgeboekt kunnen raken. Het weer kan variëren, dus kleed je in lagen en zorg voor geschikte kleding en schoenen voor wandelingen.

Respecteer de parkregels en veiligheidsaanwijzingen, zoals het blijven op aangewezen paden en het op een veilige afstand houden van wilde dieren. Wees bewust van je impact op de natuur en neem je afval mee om de parken schoon en ongerept te houden. Houd er rekening mee dat mobiele dekking in afgelegen gebieden mogelijk beperkt is, dus laat het thuisfront weten waar je naartoe gaat en wanneer je weer bereik hebt.

Nationale parken Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors