Disneyland California

Disneyland California

door Nina Bergh

Voor de magische fantasiewereld van Walt Disney ben je nooit te oud. Aanschouw het vuurwerk boven het kasteel van Doornroosje, vlieg door het heelal in Space Mountain of doe je tegoed aan de mierzoete suikerspinnen en candy appels.

Disney's Magic Kingdom ligt in Anaheim, een buitenregio van Los Angeles. Het is één van de beroemdste en drukst bezochte pretparken in de wereld en het allereerste Disney themapark. Het gelijknamige pretpark in Parijs is een kopie van dit park.

ZELF NAAR Disneyland California?

Bekijk alle 24 reizen naar Disneyland California

Waarom Disneyland California?

Als het originele Disneyland-park heeft het een rijke geschiedenis en een tijdloze charme die je onderdompelt in een wereld van fantasie en avontuur. Van de iconische attracties zoals Space Mountain en Pirates of the Caribbean tot de sfeervolle Main Street USA en het indrukwekkende Sleeping Beauty Castle, Disneyland California is een feest van herkenning voor bezoekers van alle leeftijden.

Bedenker Walt Disney

Het park is bedacht en ontworpen door Walt Disney en zijn broer Roy Oliver. Na jaren van onderzoek werd Disneyland op 17 juli 1955 officieel geopend.

Op de eerste dag kwamen er ruim 50.000 bezoekers. Deze Walt Disneyfans hadden de keuze uit zo'n twintig verschillende attracties. Een aantal daarvan zijn vandaag nog te bezoeken, zoals Peter Pan's Flight en Snow White's Scary Adventures.

Bestel vooraf je Disneyland tickets

In Disneyland is het altijd heel erg druk. Daarom is het verstandig om je tickets vooraf te bestellen. Je bespaart hiermee een hoop wachttijd. Op de website van Disneyland zijn verschillende tickets te bestellen en vind je meer praktische informatie.

Attracties Disneyland

In Disneyland loop je van de ene sprookjeswereld de andere in. Het park telt zeven verschillende themagebieden met in elke een aantal attracties: Fantasyland, Tomorrowland, Adventureland, Frontierland, New Orleans Square, Critter Country en Mickey's Toon Town.

Na een lunch van suikerspinnen, corndogs en stapels pannenkoeken met siroop is het tijd voor de grote attracties, de achtbanen. De twee bekendste achtbanen zijn Space Mountain en Big Thunder Mountain.

Behalve griezelige achtbanen zijn er 3D films en live-shows. Haast je voor het dagelijkse optreden van de piraten en mis vooral de vuurwerkshow rondom het kasteel niet!

Reizen Disneyland California

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors