Tijd en tijdsverschil San Diego

Tijd en tijdsverschil San Diego

San Diego is een grote stad met 1,3 miljoen inwoners, aan de westkust van de Verenigde Staten. De stad ligt in de staat California, ten zuiden van Los Angeles, aan de grens met Mexico.

Tijdsverschil met Nederland: -9 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Bezoek de wereldberoemde San Diego Zoo, Sea World of wandel door Balboa Park. De stad staat bekend om haar aangename klimaat en is ook een uitvalsbasis voor de Amerikaanse marine aan de westkust. Een bezoek aan deze prachtige stad is absoluut de moeite waard als je in California bent. Er geldt een andere tijd, en er is dus een tijdverschil in San Diego. Dit komt omdat de stad in een andere tijdzone ligt.

Wat is de tijd in San Diego?

De tijd in San Diego heeft een standaard tijdzone aangeduid als UTC/GMT -8 uur. In de zomer wordt de tijd een uur vooruit gezet, waardoor de tijdszone veranderd in UTC/GMT -7 uur. Vanaf Amsterdam is het bijna elf en een half uur vliegen. De stad ligt 9012 km bij Amsterdam vandaan. Het is dan ook logisch dat de tijd in San Diego anders is, dan in Nederland.

Tijdverschil tussen San Diego en Nederland

Als je gaat vliegen naar Amerika moet je dus rekening houden met een tijdsverschil tussen San Diego en Nederland: het is er negen uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt in principe het hele jaar door, alleen bij het wisselen naar de zomertijd is er een kort afwijkend tijdsverschil tussen San Diego en Nederland van een paar weken. Dat komt omdat de tijd niet gelijktijdig wordt gewisseld.

Hoe laat is het in San Diego?

Wil je weten hoe laat het is in San Diego? De zomertijd gaat in Amerika op de tweede zondag van maart in. De VS schakelt terug naar de wintertijd op de eerste zondag van november. In Nederland, net als in de rest van de EU, gaat de wintertijd pas op de eerste zondag van november in. De wintertijd gaat in Nederland de laatste zondag van oktober in. De VS heeft daarom jaarlijkers gemiddeld drie weken langer de zomertijd, waardoor er tijdelijk tijdsverschil ontstaat van niet negen maar acht uur. Wil je zeker weten hoe laat het is in San Diego? Bekijk dan bovenstaande actuele klok.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors