Weer Atlanta

Weer Atlanta

Atlanta is de grootste stad en ook gelijk de hoofdstad van de staat Georgia, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De stad staat bekend om haar uitstekende restaurants, overvloed aan winkels en natuurlijk het enorme vliegveld waar maar liefst vijf miljoen internationale toeristen per jaar passeren. Het is een stad met internationale allure, waar veel grote bedrijven zoals Coca Cola, hun hoofdkantoor hebben. Het weer in Atlanta is vaak aangenaam. Hoewel het erg warm kan worden in de zomer kent de stad geen extreme zomers zoals bijvoorbeeld de woestijnstad Las Vegas.

Hoe is het weer in Atlanta?

Het weer in Atlanta is in de zomer lekker warm, met gemiddelde temperaturen tussen de 18 en 32 graden. 's Winters blijft het weer in Atlanta redelijk mild: temperaturen variëren dan tussen de 1 en 15 graden. Gemiddeld gezien is de koudste maand van het jaar januari, terwijl de weersverwachting voor Atlanta in de maand juli vaak het beste is; dit is de warmste maand.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Weersverwachting Atlanta

De hoogste temperatuur ooit gemeten in Atlanta is 41 graden in 1980. De laagste temperatuur ooit was een verrassend koude -23 graden in 1899. Dit soort temperaturen komen normaal gezien niet voor. Op jaarbasis heeft de stad ongeveer 2783 uur zonneschijn en 1275 mm neerslag. Het klimaat in Atlanta laat sneeuw niet zo snel toe: gemiddeld valt er zo'n 6 mm per jaar.

Klimaat Atlanta

Het klimaat in Atlanta varieert van een warm zeeklimaat tot een vochtig subtropisch klimaat, evenals het noordelijke en centrale deel van Florida. De weersverwachting voor Atlanta is daarom vrijwel altijd goed. Het weer in Atlanta heeft een gemiddelde maximumtemperatuur van 22,2 graden op jaarbasis. Hiermee behoort de stad tot één van de warmste steden van de Verenigde Staten.

Weersvoorspelling is momenteel niet beschikbaar.


Overige bestemmingen in Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors