ESTA

ESTA

Wanneer je de Verenigde Staten bezoekt voor vakantie of werkgerelateerde doeleinden, en er minder dan 90 dagen verblijft, maak je als Nederlander gebruik van het Visa Waiver Programma. Aan het Visa Waiver Program zijn naast Nederland 36 andere landen gekoppeld. Dit programma maakt het mogelijk om zonder visum Amerika te bezoeken. Hier staat tegenover dat je met een tijdelijke vergunning, de ESTA verklaring, toegang tot de VS krijgt.

ESTA formulier

Het formulier dat je invult, is een verklaring. Met deze verklaring heb je toegang tot VS. De verklaring is ingevoerd door de Amerikaanse overheid; met het invullen wordt er namelijk vooraf geregistreerd wie er naar de Verenigde Staten reist. Het formulier vervangt het I-94 formulier. Dit formulier werd voorheen aan boord gedurende de vlucht uitgedeeld en ingevuld. Check de site van Visumcentrale.nl voor meer info.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

ESTA aanvragen

Het aanvragen van een ESTA is verplicht. Het is belangrijk om uiterlijk 72 uur voor vertrek je aanvraag in te dienen. Voor deze aanvraag moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort met een geïntegreerde chip en het universele e-paspoort symbool op de kaft. Wanneer je reist met meerdere personen, dient iedereen individueel een aanvraag in te dienen. Een ESTA is alleen te betalen per creditcard. De verklaring is twee jaar geldig, en gedurende deze periode kun je Amerika net zo vaak bezoeken als dat jij zelf wilt. Verloopt je paspoort binnen deze twee jaar, of zijn je antwoorden op de vragen die je invult tijdens de ESTA aanvraag veranderd, dien je wel opnieuw een verklaring aan te vragen. Vraag je ESTA verklaring aan via op Visumcentrale.nl.

ESTA visum

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dus geen visum. Het is een tijdelijke vergunning waarmee je het recht hebt om de VS te bezoeken. Pas wanneer je langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten verblijft, krijg je te maken met een visum.

ESTA beperkingen

Naar aanleiding van een recente wijziging van de Terrorist Travel Prevention Act, zijn er een aantal beperkingen voor het kunnen aanvragen van een ESTA bijgekomen. Zo kunnen staatsburgers van VWP-landen die sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Syrië, Somalië of Soedan zijn geweest, niet langer een ESTA aanvragen. Ditzelfde geldt voor staatsburgers van VWP-landen met een dubbele nationaliteit, waarvan één de Iraanse, Iraakse, Syrische of Soedanese is.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors