Idaho

Idaho

door Getaway Travel

Idaho is een van de dunstbevolkte staten van Amerika. Het is een pure wildernis. Met enorme bergen, dichte bossen, wilde dieren, geheime valleien en bevroren meren. Perfect voor avonturiers en mensen die op zoek zijn naar rust.

Met een auto of camper reis je door de Diamant en Aardappel Staat. Het gebied werd oorspronkelijk bevolkt door Indianenstammen als Nez Perce. Maak vanaf het noorden een rondje door het ongerepte groen en eindig in de bergen.

ZELF NAAR Idaho?

Bekijk alle 5 reizen naar Idaho

Met de auto door Idaho

De noordelijke regionen van Idaho bestaan grotendeels uit dichte bossen. Er liggen drie grote meren: Coeur d'Alene, Priest en Pend Oreille, waar je wandelt langs de oevers of gaat watersporten.

Centraal Idaho bestaat ook vooral uit bos. Hier en daar liggen wat kleine dorpjes maar verder domineert de natuur. Schrijver Ernest Hemingway bracht in het plaatsje Ketchum zijn laatste jaren door en in het museum kom je meer te weten over zijn leven.

In het oosten van Idaho liggen verschillende skioorden. In de zomer kan je vanwege de vele rivieren die door de regio vloeien goed vliegvissen en boottochtjes maken.

Het zuiden en westen van Idaho

Reis je wat meer naar het zuiden dan kom je in 'potato country'. Een derde van de Amerikaanse aardappeloogst komt hier vandaan. In het dorpje Blackfoot bezoek je het aardappelmuseum met de grootste 'chip'.

Langs de kilometerslange Snake River vervolg je je weg naar het zuid-westen van Idaho. Hier ligt de rustige hoofdstad Boise, met als middelpunt het State Capital gebouw. De woeste rivier stroomt verder door de afgrond van Hells Canyon. Dit is de natuurlijke grens met Oregon in het westen. Je kunt een avontuurlijk rafttocht maken over het onberekenbare water.

Het zuiden van Idaho is de meest droge regio, met duizelingwekkend hoge kloven en rotsachtige bergen. De meeste toeristen komen voor de Magic Valley, waar je eindeloos wandelt en 's winters de ski's aantrekt.

Reizen Idaho

Meer Idaho

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors