Rondreis door Native America
8,9
9,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
8,5 Plaatsen
8,5 Wandelingen
9,5 Bereisbaar

Rondreis door Native America

door Nena van Bakel

Uitgestrekt, ruw en rood rotslandschap wordt afgewisseld met groene, bloeiende valleien. Wilde paarden galopperen over de stenen en het harde zand, terwijl ze vluchten voor de joelende indianen die hen proberen te vangen. In Native America duik je recht de geschiedenis in. Hier draait alles nog om leven en overleven en houden eeuwenoude tradities stand.

Ga op een 4640 kilometer lange rondreis door Native America langs het Hopi Indian Reservation en Navajo Indian Reservation, ontdek nationale parken als de Grand Canyon, Mesa Verde National Park en Monument Valley en bezoek steden als Santa Fe en Oklahoma vol inheemse bevolking. Beleef het primitieve leven van de indianen en ervaar hoe de diepste geschiedenis van Amerika is ontstaan op deze bijzondere rondreis door Amerika.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 259 reizen naar Amerika

Bezienswaardigheden rondreis Native America

Na een kijkje genomen te hebben bij de Grand Canyon, begint je reis door Native America dan echt. Je eerste stop van deze rondreis door Amerika is het Hopi Indian Reservation, waar de oudste, meest traditionele en religieuze indianen leven. Naast dit reservaat bezoek je ook het Navajo Indian Reservation, het grootste indianenreservaat van Amerika. Wil je een goede indruk maken? 'Ya'aat'eeh!' betekent 'welkom' in het Navajo!

Na deze duik in de geschiedenis kom je via Canyon de Chelly National Monument aan bij Monument Valley. Rijd over de iconische Highway 163 langs de torenhoge, dramatische rotsen. Wil je dichterbij komen? Boek bij het bezoekerscentrum een autotour of, nog leuker, een paardrijdtour en draaf als een echte indiaan door het rode landschap.

De route vervolgt zich via Four Courners, waar je je handen en voeten in vier verschillende staten tegelijk plaatst, naar het Mesa Verde National Park. Hier wandel je door de gestabiliseerde ruïnes van Cliff Palace en Spruce Tree House, de beroemdste van alle Anasazi nederzettingen en een van de bekendste ruïnes ter wereld.

Next stop is Santa Fe, de oudste door Europeanen gestichte stad ten westen van de Mississippi. Bewonder de artistieke, glad geblokte gebouwen en voel de hippiesferen die nog steeds in deze stad hangen. Vervolg je weg naar Oklahoma City waar je het National Cowboy & Western Heritage Museum bezoekt. Ben je hier in juni? Sla dan zeker het Red Earth Native American Cultural Festival niet over! Dit is namelijk Noord-Amerika's grootste indianenbijeenkomst.

Vanaf Oklahoma City bezoek je Dodge City, ooit een roemruchte cowboyplek, waarna het tijd is om de eenzaamste weg van Amerika op te draaien. Over de US 83 rijd je helemaal naar Mount Rushmore, waar je de gigantische uitgehakte hoofden van Amerika's bekendste presidenten bekijkt.

Daarnaast bezoek je ook de Black Hills, vernoemd naar de vele kolenmijnen in dit gebied. Hier woonden de Lakota Sioux indianen, waarvan vele nu in het Pine Ridge reservaat verblijven. Na dit bezoekje rijd je naar het eindpunt van je reis: Little Bighorn, waar een van de meest bekende inheemse Amerikaanse slagvelden van Amerika heeft plaatsgevonden.

Wat is de beste reistijd voor de rondreis Native America?

Aangezien deze rondreis zich voornamelijk in het zuidwesten van het land bevindt, is het beter om de zomermaanden vol extreme hitte te vermijden. Ga daarom in mei, juni, september of oktober. De temperatuur is dan erg aangenaam en bovendien zijn er dan lang niet zoveel toeristen te vinden als in juli en augustus.

Voor deze reis trek je gemiddeld drie tot vier weken uit. Dit geeft je voldoende tijd om op je gemak de nationale parken te bezoeken, de woestijn te doorkuisen en zo nu en dan een korte pauze te houden in een van de zuidelijke steden waar je doorheen komt.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Amerika.

Routebeschrijving

Begin je rondreis bij het Grand Canyon National Park, zodat je met een degelijke introductie van je reis begint in het Hopi Indian Reservation. Neem vanaf hier de Highway 41 en 43 naar het Navajo Indian Reservation en Monument Valley. Hierna rijd je over de US 160 Colorado in naar het Mesa Verde National Park.

Klaar voor een langere, eenzamere weg? Via US 160, 84 en 64 rijd je richting Santa Fe, waarna je de I-40 neemt naar Oklahoma. Hier uitgerust neem je de I-44 naar Tulsa, de I-35 naar Wichita en de Highway 400 naar Dodge City. En dan begint het echt. Pak de eenzaamste weg van Amerika, de US 83, en rijd helemaal door Nebraska verder naar het noorden tot Wounded Knee in South Dakota. Tot slot pak je Highway 59 en US 212 naar Little Bighorn, het einde van je reis.

Zie jij deze rondreis door Amerika ook wel zitten? Bekijk dan hier de beste reisopties!

Reizen Amerika

Reviews Rondreis door Native America

Spider Rock (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eva Giebels op 12 november 2017

Spider Rock vind je in Chinle (Arizona). Het land is van de Navajo-indianen. Het ligt niet ver van Monument Valley, Mystery Valley of de Valley of the Gods. Veel mooie natuur en mooie wandelingen. Ik zou het aanraden aan iedereen.

Zorg wel dat je genoeg water bij je hebt, dan geniet je maximaal!

Pluspunten Rondreis door Native America

  • Culture
  • Nature
  • food
Ultieme tip: Probeer Fry Bread met Mutton of honing. Mmm. Vergeet niet naar de indianenmarken in Gallup, Kayenta of Farmington te gaan. Reis met een auto en een tent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Spider Rock (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Eva Giebels op 12 november 2017

Spider Rock is in Chinle/Arizona en hoort bij the Navajo Nation. Het is niet ver van Monument Valley en Mystery Valley. Super mooie natuur en hiking. Ik zou iedereen aanraden om genoeg water mee te nemen. Geniet maximaal!

Ultieme tip: Reis met auto en tent voor de ultieme Wild West ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan een indianenreservaat (bezocht in juli 2002)

Review geschreven door Cindy Rodermond-Snabilié op 30 juni 2017

Om het stereotype beeld van de prairie indianen uit de Wild-west films uit te wissen is er een initiatief dat van de Lakota-Sioux uit gaat om kennis te laten maken met de werkelijkheid in de reservaten der indianen. De organisatie heet 'Hands across the water'. We logeren in tenten in het Pine Ridge reservaat en tussendoor in kleine motelletjes. We bezoeken o.l.v. een indiaanse gids bekende plaatsen uit de geschiedenis en horen hierbij hun versie van Wounded Knee, Little Big Horn etc. Het is in en in triest hoe de Native Americans worden behandeld. Toch zijn er ook diverse zaken die verbazingwekkend zijn. Zo worden de Lakota nog steeds voorzien van voedselpakketten zoals afgesproken volgens het verdrag in 1865. Velen zijn "kunstenaar", hoewel er geen droog brood mee te verdienen is en wat mij het meest verbaasde was het feit dat ze mijlenver uit elkaar wonen. Veel indianen zijn verslaafd aan drank en drugs. Ook de discriminatie is enorm. Op sommige plaatsen wilde onze gids niet mee naar binnen omdat hij bang was. I.p.v. Mount Rushmore bezochten wij Mount Crazy Horse waar we met korting naar binnen mochten omdat de auto een speciaal indianenkenteken had. Hier wordt ter ere van Crazy Horse zijn beeltenis te paard uitgehouwen uit de rotsen. De vraag is of dit ambitieuze project ooit af komt.
Inde zomer zijn er veel powwows met "giva-aways". Iedereen is hierbij welkom, ook toevallige voorbijgangers. Er wordt voornamelijk traditioneel gezongen en gedanst. Soms worden bij een ronddans ook de omstanders uitgenodigd en als er eten of cadeau's worden uitgedeeld, deelt iedereen mee ... ook de gasten. Hoogtepunt van onze reis was het bijwonen van een Sundance. Deze ceremonie is niet voor iedereen toegankelijk en wordt dan ook diep in de bergen gehouden. De toegangswegen worden bewaakt en we mogen alleen onder begeleiding van onze gids mee naar binnen. De ceremonie is zeer indrukwekkend en ik ben blij dat ik dit heb mogen meemaken. Het was een mooie afsluiting van onze reis.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis door Native America

  • Geweldige ervaring
  • zeer interessant

Minpunten Rondreis door Native America

  • Trieste leefomstandigheden
  • discriminatie is nog erg groot
Ultieme tip: Het is zeer interessant om deze kant van de geschiedenis te horen en met een lokale gids rond te reizen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors