Klimaat Amerika

Klimaat Amerika

De Verenigde Staten kenmerkt zich niet aan slechts 1 klimaat. Zo bestaan de staten Nevada en Arizona uit grote, droge gebieden, terwijl er in de noordwestkust juist veel neerslag valt. Wil je je goed voorbereid op je reis naar de Verenigde Staten, is het daarom handig om je te verdiepen in het klimaat dat heerst in de bestemming die je bezoekt.

Beste reistijd Amerika

De beste reistijd voor Amerika is geheel afhankelijk van de bestemming die je bezoekt. Het weer in de steden aan de oostkust, zoals bijvoorbeeld het weer in New York, Washington of Philadelphia, is vergelijkbaar met het weer in Nederland. Deze steden zijn het gehele jaar door prima te bezoeken. Een rondreis langs de westkust is het meest aangenaam in de maanden april - november. Hierbij is het voor- of najaar het meest aantrekkelijk, omdat het er rustiger is qua toeristen. In de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen zeer hoog oplopen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Klimaat in Amerika

Gezien de grootte van de Verenigde Staten, is het logisch dat er niet een bepaald klimaat in Amerika heerst. Laat je vooraf informeren over het klimaatsoort dat geldt in de regio waar jij naartoe gaat. In december kan het in New York bijvoorbeeld erg had sneeuwen, terwijl je in Miami nog prima op het strand kunt vertoeven. Lees je goed in over het klimaat in Amerika!

Orkaan en tornado Amerika

Een orkaan of tornado in Amerika komt helaas vaak voor. Meestal gebeurt dit in de periode juni tot en met november. Een orkaan start als een zeer actieve depressie, heet vanaf 63 km/u een tropische storm, en is vanaf 119 km/u een orkaan. Orkanen komen voor in gebieden met warm zeewater. Wanneer je bijvoorbeeld Florida bezoekt, kun je hier last van krijgen. Een tornado kan als wervelwind worden gezien. Tornado's zijn vaak enkele tientallen meters breed. In delen van Texas, Oklahoma, Kansas en Nebraska komen tornado's veel voor. Dit gebied draagt daarom de bijnaam Tornado Alley.

Klimaat VS

Twijfel je over het type klimaat dat heerst in de bestemming die je bezoekt? Bekijk hieronder welke klimaat je in de VS tegen zult komen.
Klimaat Alaska
Klimaat California
Klimaat Florida
Klimaat Hawaii
Klimaat Las Vegas
Klimaat Los Angeles
Klimaat Miami
Klimaat New York
Klimaat San Francisco

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors