South Carolina

South Carolina

door Getaway Travel

Het echte zuiden ervaar je in South Carolina. In de prachtige staat laat je je verleiden door de natuur en de gastvrijheid van de inwoners. Reis van de Blue Ridge Mountains naar het koloniale Charleston en ontspan op Myrtle Beach.

South Carolina ligt aan de oostkust van Amerika en wordt vaak in een adem genoemd met de woorden avontuur en schoonheid. De bijnaam van de staat is Palmetto State, naar de sabal palmetto. Een palmsoort die veel langs de kust voorkomt en kan groeien tot twintig meter hoogte.

ZELF NAAR South Carolina?

Bekijk alle 20 reizen naar South Carolina

Blue Ridge Mountains

Het landschap van South Carolina is overweldigend mooi. Beginnend in het noorden in 'the Upcountry', reis je door heuvelachtig bebost gebied. Hier liggen de Blue Ridge Mountains, met de 1085 meter hoge Sassafras Mountain als hoogste punt. Deze regio staat bekend om zijn watervallen en brede rivieren met vele stroomversnellingen. De attractie is een rafttrip maken over de ruige Chattooga rivier!

Verder in Centraal-South Carolina gooi je je hengel uit bij grote meren als Lake Murray en Lake Marion. Daarnaast kan je er op een warme dag perfect waterskiën, wandelen en mountainbiken op een van de daarvoor aangelegde paden. Ook in de zwartwater- rivieren rondom de hoofdstad Columbia maak je mooie kajak- en kano trips.

Myrtle Beach en Charleston

In de stad Charleston zie je de rijke koloniale en victoriaanse architectuur. Je maakt een koetstocht door een van de mooist bewaarde steden van het Zuiden voor je naar de kust trekt.

Langs Atlantische Oceaan liggen prachtige witte zandstranden waar je uren kunt wandelen en alleen verdwaalde zeeschildpadden en krabben tegenkomt. Bezoek eeuwenoude plantages en groene laaglanden.

Hou je juist van drukte en rumoer dan ga je naar Grand Beach en Myrtle Beach. Hier liggen golfbanen, vijfsterrenhotels, speelhallen en boulevards vol leuke winkels en cafés. De Amerikanen gaan hier zelf graag op vakantie.

Reizen South Carolina

Meer South Carolina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors