Santa Monica
7,9
8,0 Algemene ervaring
7,5 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
6,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
8,5 Stranden

Santa Monica

door Nina Bergh

Ooit was Santa Monica een typisch slaperige kuststadje. Dat is inmiddels wel anders. Zowel het strand als de Santa Monica Pier werden wereldberoemd na het succes van de iconische televisieserie Baywatch.

Het is een kuststadje met nog geen 100.000 inwoners. De plaats wordt aan drie zijden omgrensd door de metropool Los Angeles en is gelegen aan een kalme baai. Sinds 1980 hebben steeds meer resorts zich hier gevestigd.

ZELF NAAR Santa Monica?

Bekijk alle 27 reizen naar Santa Monica

Speel een scene uit Baywatch

Trek je rode zwembroek of badpak aan en ren in slow motion over het strand. Met een reddingsboei in handen duik je het kolkende water in. Het zou zo een scene uit de populaire tv serie kunnen zijn. In de jaren negentig was dit een dagelijks tafereel op het strand. De serie Baywatch met Pamela Anderson en David Hasselhoff maakte de badplaats wereldberoemd.

Nu worden op de stranden regelmatig grote feesten gehouden en ook op het gebied van kunst en cultuur is er van alles te beleven. Dankzij de frisse zeewind, kenmerkend voor het klimaat van California, en de rustige straten kan je hier even ontsnappen aan de hectiek van de stad.

Santa Monica bezienswaardigheden

Het stadje ligt op een hoge klif vanwaar je uitkijkt over het water. Wandel door het park en stap binnen bij één van de vele kunstgaleries of koffiehuisjes. De flat white latte is hier uitermate populair.

Langs de belangrijkste winkelstraat, Maine Street, staan veel openbare kunstwerken. De straat wordt gedomineerd door een opvallende bezienswaardigheid, namelijk een gebouw in de vorm van een verrekijker. Deze is ontworpen door Frank Gehry en is nu een kantoorgebouw van Google.

Reizen Santa Monica

Meer Santa Monica

Reviews Santa Monica

Zonnig, entertaining en wit zand (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Priscilla Nooijen op 01 september 2016

Zeker een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Los Angeles was Santa Monica (beach). Hoewel locals mij vooral aanraadde Venice beach te bezoeken, viel Santa Monica toch meer bij me in de smaak. Wellicht dat dit te maken had met het feit dat ik Venice Beach 's avonds had bezocht, maar ik vond het strand van Santa Monica gewoon erg mooi. De omliggende huizen zijn prachtig, de wuivende palmbomen lachen je toe en het zand is er ontzettend wit. Ondanks dat het er, mede dankzij de pier, erg toeristisch is, vond ik het wel meevallen qua drukte. Wij waren er in het weekend (echter geen hoogseizoen) en we konden makkelijk parkeren. Ook op het zand was meer dan genoeg plek.

Natuurlijk zijn we ook de pier opgelopen en hebben we ons daar te buiten gegaan aan een zoete funnel cake. Ons bezoek was vrij kort, dus we zijn niet alle achtbanen, etc. afgegaan, maar ik kan me voorstellen dat je je er uren kunt vermaken. Er hangt in ieder geval een gezellig sfeertje én het uitzicht vanaf de pier mag ook niet vergeten worden. Deze heeft mij een aantal mooie foto's bezorgd!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
nvt Locals
nvt Restaurants
9 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Santa Monica

 • Wit zand
 • Rustig
 • Zonnig
 • Gezellige pier

Minpunten Santa Monica

 • Toeristisch
Ultieme tip: Kijk uit voor celebs! Ik spotte er zomaar een acteur toen ik rustig op de parkeerplaats stond.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Achtbanen en surfers in Santa Monica (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 23 juni 2016

Een eindeloos lang strand, fijne golven, palmbomen, een felgele circustent en een achtbaan naast het strand. Santa Monica is één van de bekendste stranden van de Verenigde Staten en een absolute must see tijdens ons driedaagse bezoek aan Los Angeles. We zijn in Los Angeles tijdens spring break en dus is het gezellig druk in Santa Monica. Het is net te koud om te zwemmen, maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen want er is genoeg te zien en te beleven. We lopen over de drukke, kleurrijke pier, eten een ijsje en bezoeken Pacific Park: een mini pretpark met een achtbaan, reuzenrad en allemaal spelletjes. Met een lunch bij een fast foodrestaurant is ons bezoek aan het op en top Amerikaanse Santa Monica compleet.

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Santa Monica

 • mooi strand
 • veel te doen

Minpunten Santa Monica

 • druk
 • veel toeristen
Ultieme tip: Naast zonnen, zwemmen en surfen kun je ook heel goed winkelen in Santa Monica. Net voorbij het strand ligt een drukke winkelstraat met veel leuke winkels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Budget reizigers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors