Channel Islands National Park

Channel Islands National Park

door Nina Bergh

Op de Channel Islands leven plant- en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Ga wandelen, snorkelen of lekker niets doen. Wijk af van Highway 1 tussen Los Angeles en San Francisco en ontdek dit bijzondere park.

Ongeveer 110 kilometer voor de kust van Los Angeles liggen vijf eilandjes genaamd Santa Cruz, Santa Barbara, Santa Miguel, Santa Rosa en Anacapa. De eilanden zijn onderdeel van een archipel en vallen onder de bescherming van Channel Islands National Park. De idyllische omgeving wordt regelmatig vergeleken met de Galapagos eilanden.

ZELF NAAR Channel Islands National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Channel Islands National Park

Channel Islands National Park

In Channel Islands National Park is een zeer divers ecosysteem en een overweldigend mooie natuur. In de wateren rondom de eilanden leven dolfijnen, verschillende soorten walvissen maar ook zeeleeuwen en zeehonden. Meer landinwaarts leven vossen, stinkdieren en een klein aantal amfibieën. In totaal leven er in het nationaal park ruim twintig diersoorten die je nergens anders ter wereld tegenkomt.

Op het eiland zijn ook fossielen gevonden. Eind negentiende eeuw vond men het skelet van een mammoet op het eiland Santa Rosa.

Activiteiten op de Channel Islands

Niemand hoeft zich In Channel Islands te vervelen, er zijn genoeg activiteiten. Hou je van snorkelen, pak dan je duikbril en flippers en ga op onderzoek in de onderwaterwereld. Verder behoren kajakken, surfen en vissen tot de outdoor activiteiten rondom de eilanden.

Misschien vind je het juist leuker om over de eilanden te slenteren en te genieten van de schitterende natuur. Op ieder eiland zijn wandelpaden uitgestippeld die lopen over de bergruggen, door de graslanden en langs de kust.

Krijg je geen genoeg van deze omgeving en wil je meerdere dagen blijven, dan is er de mogelijkheid om te kamperen. Op ieder eiland is een aangewezen plek om je tentje op te slaan. Op de website van National Park Service vind je meer over de activiteiten en andere praktische informatie.

Reizen Channel Islands National Park

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors