Rocky Mountains
9,5
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
9,0 Wildlife
9,0 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid

Rocky Mountains

door Willeke van Doorn

In het midden van Amerika rijst een gigantisch berglandschap met steile, besneeuwde bergtoppen de lucht in. Voeg daar tientallen meren en gletsjers, diepe riviergloven en duizenden kleurrijke heetwaterbronnen aan toe. Welkom in de Rocky Mountains!

Dit berggebied strekt zich uit over Amerika met uitlopers via Canada naar Alaska. Het hart van de Rockies ligt in de staten Montana, Idaho, Wyoming en Colorado. De Rocky Mountains vormde zich miljoenen jaren geleden en is uitgegroeid tot dé touristische trekpleister van Amerika. Maak een rondreis door de Rockies via de verschillende nationale parken waaronder Yellowstone en Glacier National Park.

Rocky Mountain National Park

Begin je rondreis in het Rocky Mountain National Park. Vanuit de stad Denver in Colorado verken je via Trail Ridge Road per auto het park. De weg neemt je mee omhoog de bergen in. De begroeiing laat je op een gegeven moment achter je omdat de bomen het niet meer redden op die hoogte.

Eenmaal op het hoogste punt van de Trail Ridge Road geniet je van de prachtigste panorama's van het landschap onder je. Met de besneeuwde bergtoppen en tientallen meren heeft dit gebied veel weg van de Zwitserse Alpen. Je ziet ook de Mount Albert liggen: met 4.402 meter de hoogste berg.

In het iets noordelijker gelegen Wyoming rijzen de Rockies ook tot boven de vierduizend meter. De zogenoemde 'Tetons' liggen in het noordwesten van de staat en vallen onder de Rocky Mountains. Deze granieten pieken in Grand Teton National Park zijn indrukwekkend en torenen hoog boven het landschap uit.

Yellowstone National Park

Direct ten noorden van Grand Teton National Park rijd je Yellowstone National Park in, het oudste nationale park van Amerika. Aan de voet van de Rocky Mountains ligt dit vulkanische plateau met duizenden heetwaterbronnen en spuitende geisers zoals de Grand Prismatic Spring.

Met een breedte van 113 meter is de Grand Prismatic Spring een van de grootste heetwaterbronnen ter wereld. Loop rondom de geiser en zie de kleurrijke dampen ophoog komen. Vlak ernaast ligt de Old Faithful. Deze geiser spuit elke 90 minuten zo'n 30.000 liter water de lucht in tot wel 55 meter hoog.

Glacier National Park

Verder naar het noorden loopt de Rocky Mountains in de staten Idaho en Montana over in de grens met Canada. In het dunbevolkte Idaho bestaan de Rockies vooral uit ongerepte wildernis. Hells Canyon, de diepste rivierkloof van Amerika, is daar de bekendste bezienswaardigheid. Populairder is het Glacier National Park

Ruim twee miljoen mensen reizen jaarlijks af naar het Glacier National Park en dat is niet voor niets. In de noordelijke Rockies van Montana vind je hoge woeste bergen en vijftig gletsjers. Daarnaast is Glacier National Park dé plek om elanden, wolven en zwarte beren te spotten.

Rondreis Rocky Mountains

Van de miljoenen mensen die jaarlijks een rondreis maken langs de nationale parken van de Rocky Mountains, doet het merendeel dat in de zomermaanden. De meeste sneeuw is dan gesmolten waardoor de wegen goed toegankelijk zijn. Dat maakt de zomer de beste reistijd voor een vakantie in de Rocky Mountains.

Zorg er in de zomer wel voor dat je je kampeerplek of accommodatie ruim van tevoren vastlegt vanwege de enorme drukte. Buiten het hoogseizoen is het een stuk rustiger en zie je een hele andere kant van de Rocky Mountains wanneer het berggebied bedekt is met een dikke laag sneeuw.

Like deze pagina

Reizen Rocky Mountains

Reviews Rocky Mountains

Vijf uur wandelen en de mooiste waterval ter wereld tegenkomen, genieten. (bezocht in juli 2001)

Review geschreven door Monika Eberhart op 16 mei 2016

Ik ben in de Canadese Rockies geweest, in de omgeving van Banff. Het mooiste is wandelen in de stilte, genieten van de natuur en dieren spotten.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Rocky Mountains

  • De natuur
  • watervallen
  • dieren
  • meren

Minpunten Rocky Mountains

  • Soms veel toeristen
Ultieme tip: Wandelen, heel veel wandelen. Goed voorbereid op pad gaan en genieten van de natuur en de stilte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors