San Diego
8,7
9,0 Algemene ervaring
8,3 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,7 Restaurants
8,0 Veiligheid
9,0 Stranden

San Diego

door Willeke van Doorn

Cruiseschepen varen af en aan. Met een mediterraan klimaat, een natuurlijke haven en Spaanse koloniale invloeden is San Diego één van de mooiste steden van California. Bezoek SeaWorld, San Diego Zoo en Balboa Park.

San Diego was de eerste Spaanse Missiepost. De havenstad ligt aan de kust van California, ten zuiden van Los Angeles en bijna op de grens met Tijuana, Mexico. De inwoners noemen hun woonplaats ook wel eens liefkozend 'America's finest city'.

ZELF NAAR San Diego?

Bekijk alle 17 reizen naar San Diego

San Diego: de bezienswaardigheden

Elke wijk van San Diego heeft een eigen karakter. Downtown ligt de wijk Gaslamp Quarter, vol winkels, restaurants en koffiehuizen. In de Old Town zie je de Spaanse historische gebouwen.

Het hart van de stad is Balboa Park. Dit park is aangelegd in 1868. Je wandelt door de botanische tuinen, stopt bij statige barokke huizen, eet een ijsje aan het water en bezoekt verschillende musea zoals het Museum of Man en het Museum of Art.

San Diego Zoo

In Balboa Park ligt ook de San Diego Zoo, een van de voornaamste bezienswaardigheden in San Diego. Door hun expertise in de conservatie van bedreigde dieren staat de dierentuin bekend als een van de beste ter wereld.

In het mooi aangelegde park bekijk je meer dan 4000 dieren, waaronder zeldzame reuzenpanda's, koala's, ijsberen, tijgers, nijlpaarden en honderden vogelsoorten.

SeaWorld San Diego

Langs de kust staat de andere bekende attractie van de stad: SeaWorld San Diego. In het dierenpark zijn spectaculaire shows met zeeleeuwen en orka's te zien. Loop een dag mee met dolfijnentrainers of maak een privétoer langs de walrussen, beluga's en ijsberen.

Het park heeft echter een twijfelachtige reputatie. Dierenrechtenorganisaties en -activisten stellen dat vooral de orka's te lijden hebben in hun kleine leefruimtes. In 2013 brachten Amerikaanse documentairemakers de film Blackfish uit over het leven van de orka's in gevangenischap in SeaWorld.

Wereldwijd leidde de documentaire tot veel kritiek op SeaWorld. Het entertainmentpark liet in 2016 weten te gaan stoppen met de orkashows. Vanaf 2017 zijn de shows niet meer te zien in SeaWorld San Diego.

Rondreis Californië

Als je SeaWorld of San Diego Zoo wilt bezoeken tijdens je vakantie in San Diego, plan je je reis het beste buiten de zomermaanden. Dankzij het hoogseizoen en de schoolvakanties is het dan zeker in de parken erg druk. En het fijne klimaat in California zorgt ook buiten de zomer voor genoeg zonnige dagen.

Je bezoek aan San Diego is ook heel goed te combineren met een rondreis door California. Maak een roadtrip langs de westkust van Amerika. Vanuit San Diego rijd je over de Highway 1 via Los Angeles en San Francisco richting het noorden.

Reizen San Diego

Meer San Diego

Reviews San Diego

Second home (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Aimée Kommeren op 24 juli 2017

San Diego is naar mijn mening de mooiste plek van Amerika. Je voelt je er thuis, de locals zijn aardig, er is veel te doen en het is luxe ten top. De prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Je kan er goed winkelen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten San Diego

 • bijzonder

Minpunten San Diego

 • duur
Ultieme tip: SeaWorld en de San Diego zoo
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Een vaak vergeten stad die niet zou mogen vergeten worden! (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Charlotte Colignon op 12 mei 2017

De meeste mensen reizen de bekende driehoek af; San Francisco, LA en Las Vegas. Maar een beetje zuidelijker ligt San Diego, een geweldige stad met zoveel te zien en zoveel mogelijkheden. Meermaals bezocht en er gewoond. De mooie natuur bewonderen bij Sunset Cliffs, Torrey Pines, La Jolla Cove. Het super mooie Balboa Park. De zoo, Old Town, de bruisende stad zelf, Coronado Island. Zeker waard om voor om te rijden!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten San Diego

 • rust
 • veel diversiteit
 • lekker eten

Minpunten San Diego

 • geen
Ultieme tip: Fish taco's at South Beach bar & Grill, de beste!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Strand en burrito's! (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Priscilla Nooijen op 31 juli 2016

Tijdens mijn semester in San Diego heb ik echt de tijd van mijn leven gehad. Het weer is er heerlijk, de mensen zijn supervriendelijk en er is Mexicaans eten in overvloed. Hier zul je ongetwijfeld de beste burrito in je leven proeven, vooral de California burrito is zalig.

Wie San Diego bezoekt, mag een bezoek aan de dierentuin niet overslaan. Het park is zo groot dat er zelfs bussen doorheen rijden. Je kunt er ook gratis met een kabelbaan van de ene kant naar de andere kant van de dierentuin gaan. Je hebt van bovenaf niet perfect zicht op de dieren, maar het is toch erg mooi.

Als je van uitgaan én van eten houdt moet je minstens één dinsdag meedoen met Taco Tuesday. Bij nachtclub Typhoon in Pacific Beach hebben ze heerlijke taco's voor een mooi prijsje en goedkope cocktails! Als het eten gezakt is, kun je daarna meteen naar de naastliggende discoruimte voor een paar dansjes en nog meer drankjes. De discotheken sluiten er al om twee uur 's nachts, dus na het eten beginnen met feesten is lang niet zo gek.

Mijn favoriete strand in San Diego is Mission Beach. Je hebt er wit zand, strandwinkeltjes, barretjes en een mini pretpark met een kleine achtbaan. Oftewel uren vermaak! Een ander noemenswaardig strand is die in La Jolla. Dit is de rijkere buurt van San Diego waar je ook een baai vol zeeleeuwen vindt (La Jolla Cove). Hier kun je gewoon tussen de zeeleeuwen lopen, erg leuk voor de foto's!

8,5
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten San Diego

 • Veel stranden
 • vriendelijke mensen
 • heerlijk weer

Minpunten San Diego

 • Openbaar vervoer (bus) is nogal primitief
Ultieme tip: Als je gek bent op nacho's en burrito's moet je echt de crunch wrap van Trujillo's Taco Shop proberen! Je vindt dit tentje vlakbij San Diego State University op College Avenue.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors