Golden Gate Bridge
8,7
9,0 Algemene ervaring
8,0 Interessant
10,0 Prijs-kwaliteit

Golden Gate Bridge

door Getaway Travel

San Francisco is gehuld in een witte waas. Alleen de dieprode pijlers van de Golden Gate Bridge zijn nog zichtbaar. Langzaam trekt de laaghangende bewolking op en verschijnt de skyline van de kleurrijke stad. Het uitzicht is spectaculair.

De Golden Gate Bridge is dé eyecatcher van San Francisco en verbindt het schiereiland van de stad met Marin County. Je ziet het rode glimmende bouwwerk regelmatig langskomen in films, reclames en series. Tijdens je vakantie in San Francisco rijd, loop of fiets je zelf over deze wereldberoemde brug.

Feiten Golden Gate Bridge

De iconische rode brug is ontworpen door Joseph Strauss en gebouwd tussen 1933 en 1937. Het gevaarte is 2,7 kilometer lang en daarmee één van de langste bruggen in Amerika. Kabels met een doorsnee van bijna een meter houden de zesbaans snelweg omhoog. Schepen varen er met gemak onderdoor, want de brug hangt ruim 67 meter boven het water.

Het hele jaar door werken mensen aan het schilderen van de brug. De verf beschermt het staal tegen corrosie door de zoute zeelucht, kenmerkend voor het weer van San Francisco. Wanneer ieder onderdeel is voorzien van een nieuwe glimmende verflaag begint het proces weer van voor af aan.

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Durf jij de steile heuvels van San Francisco te trotseren? Huur een fiets en maak een tocht over de Golden Gate Bridge. Begin je reis bij het altijd gezellige Fisherman's Wharf aan de stadszijde. Fiets langs de baai, over de brug en stop bij de groene heuvels van de Golden Gate Recreational Area.

Achter je ligt de stad San Francisco met op de voorgrond de knalrode brug. Het uitzicht is adembenemend. Pak je camera erbij en schiet prachtige plaatjes van San Fransisco's bekendste bezienswaardigheid. Terug pak je de boot, die je veilig afzet in de haven. Klaar om de rest van de stad te verkennen!

Like deze pagina

Reizen San Francisco

Reviews Golden Gate Bridge

Roadtrip West Coast (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Krystian Fernhout op 11 december 2016

Epische roadtrip met vrienden langs de West Coast van de USA. Vijf dagen in elke stad: Portland, San Fransisco, LA, Las Vegas en veel natuur. San Fran is een geweldige stad waar veel is te zien en te doen.. Verken ook vooral het goede eten dat de stad heeft te bieden.

9,3
10 Algemene ervaring
8 Interessant
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Golden Gate Bridge

  • airbnb
Ultieme tip: Steek de brug over en bekijk het vanaf verschillende uitzichtpunten. Mooi met de stad op de achtergrond.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Koud, maar was het zeker waard (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Ate Spiekhout op 23 augustus 2016

Tijdens de zomer periode waren wij in San Fransisco. Daar hebben wij toen fietsen gehuurd en een fietstocht gemaakt. Uiteraard gingen wij toen naar de Golden Gate Bridge, wat er spectaculair uitzag. Het was op dat moment best wel koud voor de tijd van het jaar en het waaide hard. Maar het was wel leuk om over de brug heen te fietsen. Als je ook even stopt en geniet van het uitzicht is het super mooi om San Francisco zo te zien liggen. Qua highgliht is dit sowieso de highlight van San Fransisco naar mijn mening en ik kan het je zeker aanraden om hier heen te gaan.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Interessant
nvt Prijs-kwaliteit

Pluspunten Golden Gate Bridge

  • uitzicht
  • spectaculair

Minpunten Golden Gate Bridge

  • waait hard
Ultieme tip: Ga er overheen fietsen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors