Los Angeles
7,3
6,0 Algemene ervaring
6,0 Beziens­waardigheden
7,5 Locals
8,0 Restaurants
7,5 Veiligheid
8,5 Stranden

Los Angeles

door Willeke van Doorn

Rodeo Drive, Venice Beach, Hollywood en Santa Monica. De stad Los Angeles is één grote Walk of Fame. Hier treed je in de voetsporen van 's werelds beroemdste film- en televisiesterren. 'Love it or leave it'. Dat is het motto van L.A.

De metropool ligt in het westen van California, aan de Stille Oceaan. Dwars door de stad loopt de Los Angeles rivier, die uitmondt in zee. De stad, die ook wel de City of Angels wordt genoemd, zit vol bezienswaardigheden en verschillende wijken zoals Hollywood, Beverly Hills en Santa Monica.

City of Angels

De 'City of Angels' is niet alleen de grootste stad van California, maar ook de op één na grootste stad van Amerika. Bijna vier miljoen mensen wonen in het centrum van Los Angeles en met de buitenwijken erbij telt de stad ruim zestien miljoen inwoners.

Niet zo gek dus dat het in L.A. op ieder tijdstip van de dag druk is. Of je nu met het openbaar vervoer reist of met je eigen auto, overal word je omringd door mensen. Daarnaast heeft de stad de grootste autopopulatie ter wereld.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Zeker 140 verschillende nationaliteiten zijn in de City of Angels vertegenwoordigd. Daardoor kent de stad verschillende culturele wijken. Iedere buurtje heeft een geheel eigen karakter. Goedkoop shoppen doe je in Koreatown, lekker eten in Little Ethiopia en feest vieren in Chinatown.

Los Angeles bestaat uit meerdere districten waaronder Harbour Area, Downtown, Hollywood, Venice Beach, Bel Air en het Financial District. Los Angeles telt veel bezienswaardigheden, maar de meeste toeristen komen richting L.A. voor een bezoek aan Disneyland en Hollywood.

Hollywood

Denk je aan Los Angeles, dan denk je aan Hollywood. Deze wijk vormt met vier filmstudios het hart van de Amerikaanse filmindustrie. Je loopt hier over de wereldberoemde Walk of Fame op de Hollywood Boulevard waar inmiddels ruim 2000 sterren liggen en die nog altijd groeit.

Even weg van de gekte en drukte van Hollywood Boulevard? Zoek dan Griffith Park op. In dit ruim zeventien vierkante kilometer grote park liggen tennis-en golfbanen en een dierentuin. Vanaf de oostzijde van het park zie je hoog in de heuvels het allerbekendste symbool van Los Angeles liggen: het Hollywood Sign!

Beverly Hills

Beverly Hills is glitter en glamour en de thuisbasis van veel beroemdheden, filmsterren en miljonairs. Veel mensen denken dat Beverly Hills een wijk van Los Angeles is, omdat het midden in de stad ligt, maar het is in werkelijkheid een eigen stad die omringd wordt door L.A.

Op vrijwel elke straathoek koop je een Star Map. Met deze kaart in de hand loop je langs de grote villa's van film- en muzieksterren. Met een beetje geluk kom je een bekende acteur of actrice tegen. Een goede plek om filmsterren te spotten is de dure winkelstraat Rodeo Drive waar de paparazzi klaar ligt om de sterren op de gevoelige plaat vast te leggen.

Venice Beach

De buitenwijk Venice Beach vormt een groot contrast met de glitter en glamour van Hollywood en Beverly Hills. Straatartiesten, waarzeggers, kunstenaars, fietsers, skaters en bodybuilders bepalen hier het straatbeeld. Zij maken van Venice Beach een kleurrijke en creatieve buitenwijk van Los Angeles.

Het strand bij Venice Beach ligt aan de Stille Oceaan en is een van de populairste stranden van California. Loop over de levendige boardwalk, huur een fiets of ga een rondje hardlopen langs het strand. Even afkoelen van de warme zon in California? Neem dan een duik in het heldere water bij Venice Beach.

Santa Monica

Nog zo'n fijne wijk is Santa Monica. Als je nu door Santa Monica loopt, is het nauwelijks voor te stellen dat dit ooit een slaperig kustplaatsje was. De badplaats bij Los Angeles werd wereldberoemd dankzij de televisieserie Baywatch en wordt nu overspoeld met reizigers en toeristen.

Openbare kunstwerken sieren de grote winkelstraat Maine Street, die net achter het strand ligt. Een gebouw in de vorm van een verrekijker is de opvallendste bezienswaardigheid in de straat. Google gebruikt het pand als kantoorgebouw. Loop ook een rondje over de Santa Monica Pier, langs het pretpark, de vele winkeltjes en eettentjes.

Klimaat Los Angeles

Met vrijwel elke dag zon en veel bezienswaardigheden is Los Angeles een geliefde vakantiebestemming aan de westkust van de Verenigde Staten. De zomers zijn warm en de winters voelen aan als lente.

Zelfs in januari, de koudste maand van het jaar in L.A., ligt de temperatuur overdag nog tussen de 15 en 23 graden en voel je de zon nog op je huid branden. Wil je de grote drukte vermijden, plan je reis dan in mei, juni, september of oktober. De zomermaanden juli en augustus zijn het drukste waardoor de prijzen ook hoger liggen.

Like deze pagina

Reizen Los Angeles

Meer Los Angeles

Reviews Los Angeles

Downtown LA (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mandy Wiegerinck op 24 januari 2017

Downtown LA vind je allerlei leuke restaurantjes. Ook tref je daar de Grand Central Market. Onder andere Eggslut zit daar gevestigd. Je kan daaar een heerlijk broodje ei eten! Verder is de buurt prima.

7,8
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Los Angeles

  • eten

Minpunten Los Angeles

  • zwervers
Ultieme tip: Zorg dat je een auto hebt zodat je heel dichtbij het Hollywood sign kan komen!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers

Los Angeles (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mandy Wiegerinck op 23 januari 2017

Santa Monica is echt een aanrader, vooral in de vroege ochtend wanneer het nog niet overspoelt is met toeristen. Er hangt een bepaalde sfeer die je nergens anders treft in Los Angeles. Daarnaast is downtown LA een aanrader. Je kunt er heerlijk eten!

Pluspunten Los Angeles

  • eten

Minpunten Los Angeles

  • duur
Ultieme tip: In Downtown LA vind je Grand Central Market. Echt een aanrader voor lekker eten! Je treft er vooral locals wat betekent dat het eten goed is.
Aangeraden voor: Stellen

Prestigieuze wereldstad voor het voetlicht (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Joeri de Vries op 24 april 2016

Voor veel plekken in de wereld geldt het aloude principe 'onbekend maakt onbemind'. Helaas, want hierdoor blijven prachtige bestemmingen verstoken van wat verdiende erkenning. Het omgekeerde komt echter ook voor, zo heb ik ervaren bij een bezoek aan Los Angeles. En ik kan niet zeggen dat ik deze aandacht helemaal terecht vind.

Illustratief was mijn bezoek aan het wereldberoemde Hollywood. Na een kort busritje arriveerde ik in de directe omgeving van de Walk of Fame. De grauwe, lege straten rondom Hollywood Boulevard gaven mij echter niet de indruk dat ik in de buurt van één van de beroemdste plekken van de VS was. Maar een korte wandeling later bleek ook de Walk of Fame nauwelijks de moeite waard. De straat lijkt vooral te fungeren als podium voor een soort real life talentenshow, waarin je wordt blootgesteld aan de ene na de andere ongevraagde auditie. Kennelijk is dit de manier waarop artiesten hopen te worden ontdekt, maar voor buitenstaanders gaat dit fenomeen vrij snel vervelen. En dat is typerend voor de stad Los Angeles: veel geschreeuw maar weinig wol.

Een bezoek aan Santa Monica maakte voor mij gelukkig een hoop goed. Deze leuke plaats (direct grenzend aan L.A.) staat bekend om een fraaie pier waarop een klein pretpark gelegen is. Iets naar het zuiden ligt Venice Beach, bewoond door extreme krachtpatsers, verstokte hippies en andere excentriekelingen. Uitjes naar deze bijzondere plekken hebben mijn verblijf aan Los Angeles gelukkig alsnog de moeite waard gemaakt.

6,7
5 Algemene ervaring
5 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Los Angeles

  • Santa Monica pier
  • Venice Beach boardwalk

Minpunten Los Angeles

  • Grauwe stad
  • Weinig bezienswaardigheden
Ultieme tip: De Venice Beach boardwalk leent zich uitstekend voor een wandeling of een fietstocht.
Aangeraden voor: Vriendengroep

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors