Blue Ridge Parkway Blue Ridge Parkway

Blue Ridge Parkway

door Victorine Sandkuyl

Spectaculaire bergtoppen, groene weides waar de koeien staan te grazen of een uitzicht op een eindeloze vallei; na elke bocht wacht er weer een nieuwe verrassing op je. De Blue Ridge Parkway is één van de mooiste routes in het oosten van Amerika.

De kronkelende weg neemt je in een paar dagen tijd mee langs de Blue Ridge Mountains. Deze rondreis door Amerika begint in het Great Smoky Mountains National Park en leidt je helemaal naar het Shenandoah National Park. Maak de Indian Summer mee terwijl je met je auto over de Blue Ridge Parkway aan het toeren bent.

ZELF NAAR Blue Ridge Parkway?

Bekijk alle 5 reizen naar Blue Ridge Parkway

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden langs de Blue Ridge Parkway?

Je avontuur op de Blue Ridge Parkway begint in het Great Smoky Mountains National Park. Vanuit de Appalachen zie je een enorme grijze monoliet omhoog rijzen. De 1300 meter hoge Looking Glass Rock is erg populair onder klimmers en wie de top haalt geniet van een prachtig uitzicht over de Blue Ridge Parkway. Een goed begin van deze adembenemende rondreis door Amerika.

Op een kleine twee uur rijden door North Carolina vind je de volgende stop van de reis: de Linville Falls. Verschillende wandelpaden brengen je naar mooie uitkijkpunten om deze watervallen in volle glorie te aanschouwen.

Vlak over de grens met Virginia bereik je het pittoreske Mabry Mill, een populaire attractie op de Blue Ridge Parkway. Deze oude watermolen werd in 1905 gebouwd door Edwin Boston Mabry en is misschien wel een van de meest gefotografeerde plekken in Amerika. Een bezoek aan Mabry Mill leert je meer over de berg industrie van begin 20e eeuw, de graanmolen en de houtzagerij zijn namelijk gerestaureerd en daardoor nog steeds in werking.

Als je verder doorrijdt in noordelijke richting passeer je nabij Roanoke de Roanoke River. Maak hier een stop bij de Roanoke River Gorge voor een waanzinnig panorama uitzicht over de rivier. Een tip voor wie de tijd heeft: neem de afslag naar Virginia's Explore Park waar je in het bezoekerscentrum een miniatuurmodel van de Blue Ridge Parkway bewondert. Dit geeft je een goed beeld van de totale reisroute en van wat je allemaal tegenkomt onderweg.

Het einde van de Blue Ridge Parkway is bijna in zicht, maar niet voor je een stop hebt gemaakt bij de Natural Bridge van Virginia. Deze 66 meter hoge rotsformatie lijkt op een brug die twee bergwanden met elkaar verbindt, erg indrukwekkend om te zien. Hierna rijd je door naar het zuidelijke deel van Shenandoah National Park, de eindbestemming van je rondreis door Amerika. Wie dit nationale park beter wilt zien en ontdekken, vervolgt zijn of haar reis via de Skyline Drive, ook al zo'n prachtige reisroute door de adembenemende natuur van Amerika.

Beste reistijd voor de Blue Ridge Parkway

De natuur langs de kronkelende wegen van de Blue Ridge Parkway is volgens velen op haar mooist tijdens de herfst. De bladeren verkleuren van donkerrood tot geelgoud en de Indian Summer zorgt ervoor dat de temperatuur mild en aangenaam is. Maar deze rondreis door Amerika is tussen mei en oktober op verschillende manieren prachtig om te bereizen. In de lente geniet je van alle bloemen en planten die in bloei staan en in de zomer geeft de warme temperatuur je dat echte vakantiegevoel.

Of je nu de volle 755 kilometer van de Blue Ridge Parkway gaat rijden of slechts een deel daarvan, zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt! De natuur onderweg is zo overweldigend, daar wil je de tijd voor nemen om van te genieten. Wij raden aan om er drie tot vijf dagen voor uit te trekken om de gehele Blue Ridge Parkway af te rijden. Heb je nog meer tijd over? Plak er dan de Skyline Drive in het Shenandoah National Park aan vast.

Routebeschrijving

De Blue Ridge Parkway kun je zowel van noord naar zuid als andersom rijden. Of je nu begint in Virginia en eindigt in North Carolina, de natuur langs de route blijft altijd hetzelfde. Vanaf Atlanta rijd je in zo'n drie uur naar het begin van de reisroute, Cherokee. Wil je de route liever andersom rijden? Begin dan in Washington D.C. wat op zo'n drie uur rijden ligt van het punt waar de Skyline Drive overgaat in de Blue Ridge Parkway. Verder volgt de route vanzelf, verdwalen op de Blue Ridge Parkway kan haast niet!

De beste manier om de fabelachtige wegen en natuur te verkennen is om een auto of camper te huren. Door de lage maximumsnelheid is de kans groot dat je onderweg allerlei wildlife zoals herten en vossen tegenkomt. Er rijden ook openbare bussen over de Blue Ridge Parkway, maar die stoppen niet overal waar jij wilt, dus eigen vervoer is een stuk handiger. Vind je het gezelliger om met anderen te reizen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om de Blue Ridge Parkway met een groepsreis te bezoeken.

Wow, deze route zou jij toch het liefst meteen willen rijden?! Kijk eens bij ons ruime aanbod aan reizen door Amerika en vind jouw droomreis.

Fotocredits: Brad Kebodeaux | Brad Kebodeaux | nick v

Reizen Blue Ridge Parkway

Meer Blue Ridge Parkway

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors