Bakersfield
Like ons op Facebook

Bakersfield

door Frans Verhagen

Bakersfield is de stad van de Oakies, de mensen uit Oklahoma en omliggende staten die in de Grote Depressie de Dustbelt ontvluchtten en naar Californië kwamen. Lees erover in John Steinbecks The Grapes of Wrath.

Kijk ook naar de foto's van onder andere Dorothea Lange. In Bakersfield is het meest interessante object om te bezoeken het Pioneer Village, een uitstekende verzameling huizen en gebouwen uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw. Ook op het terrein het Kern County Museum.

ZELF NAAR Bakersfield?

Bekijk alle 7 reizen naar Bakersfield

Buck Owens

Countryster Buck Owens heeft in Bakersfield een club, annex restaurant geopend waar hij in de weekends vaak speeld met zijn Buckaroos.

Bakersfield is niet direct de meest aantrekkelijke plaats om te bezoeken maar er zijn positieve kanten. Zo heeft de stad de meeste Baskische restaurants buiten Spanje. En dankzij de sterren Buck Owens en Merle Haggard kan het bogen op een serieuze country scene.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Bakersfield zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Bakersfield

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors