Ultimate USA Roadtrip Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Ultimate USA Roadtrip

door Yldau Otter

Ben jij klaar voor de ultieme roadtrip door Amerika? Een route die 48 staten van Amerika doorkruist? Dan is de Ultimate USA Roadtrip wat voor jou!

Om elke staat in Amerika te doorkruisen leg je in totaal zo’n 22.000 kilometer af. En ben je ongeveer 224 uur zoet met autorijden. Autorijden ja, want deze route leg je helemaal af per auto. Trek tenminste drie maanden uit om alle staten in Amerika te doorkruisen. Deze Ultimate USA Roadtrip begint in de staat Arizona en neemt je helemaal mee naar het eindpunt: Nevada. Stap in die auto en ‘live the American Dream’!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden langs de route?

De Ultimate USA Roadtrip begint in de staat Arizona, die wordt gekenmerkt door uitgestrekte stukken rood en een droog woestijnlandschap. Deze staat is vooral populair dankzij de Grand Canyon. Breng een bezoekje aan deze gigantische kloof en geniet van de uitzichten over de oranjerode gelaagde rotswanden en de kronkelende rivier. 

Rijd door naar de staat Utah en breng een bezoekje aan Bryce Canyon National Park, waar de meest bizarre rotsformaties te vinden zijn. Rijd het park in via de noordzijde. Vanaf daar loopt de Route 63 helemaal door tot het zuidelijkste uitzichtpunt bij Rainbow Point.  

Via Idaho reis je vervolgens naar Wyoming. Deze dunbevolkte staat van Amerika bestaat uit prairies, woestijnen en de Rocky Mountains. Bezoek hier het mooiste natuurpark dat je in de Verenigde Staten zult vinden: Yellowstone National Park. En ga opzoek naar de verschillende soorten dieren, planten, geisers, watervallen en rotsen dat dit park te bieden heeft.

Doorkruis Colorado en New Mexico naar de cowboystaat Texas. Via Oklahoma en Arkansas rijd je vervolgens naar de muzieksteden Mississippi en Louisiana. In Florida kom je even tot rust op een van de vele witte zandstranden.  

Via de oostelijke staten reis je naar Washington D.C, waar je een bezoekje brengt aan het Witte Huis. Rijd door naar New York, waar het Vrijheidsbeeld op je wacht. In deze wereldstad speel je zelf de hoofdrol in een film en loop je door het decor dat Broadway en Times Square heet.

Vanuit New York reis je door Pennsylvania naar Oregon. Uiteindelijk kom je bij de meest westelijke staat tegen de Stille Oceaan aan: Californië. Leef je uit in wereldsteden Los Angeles en San Francisco of zoek de natuur op in Yosemite National Park of Joshua Tree National Park. 

Nadat je er ongeveer 22.000 kilometer op hebt zitten, kom je aan in de staat Nevada. Hier bezoek je de populaire bezienswaardigheid Hoover Dam. Deze 221 meter hoge stuwdam zorgt voor energie in de omliggende dorpen en steden. Sluit je reis af met een gokje in Las Vegas. En je Ultimate USA Roadtrip is compleet!

Beste reistijd voor Amerika

Het weer in Amerika verschilt enorm per staat. Het is dus lastig te bepalen wat de beste reistijd is voor een rondreis door alle staten van Amerika. Over het algemeen hebben de staten hun hoogseizoen in de zomer. Tijdens de maanden juli en augustus is het wel drukker en liggen de prijzen over het algemeen hoger. Ook kunnen de temperaturen in bepaalde staten flink oplopen. Een goed alternatief voor een reis door Amerika is in het voorjaar, in de maanden april, mei en juni. 

Als je constant, zonder te stoppen doorrijdt, kan je deze route afleggen in negen dagen. In werkelijkheid is dat natuurlijk nooit te doen. Bij het doorkruisen van alle staten van Amerika, wil je ook de bezienswaardigheden zien. Reken daarom minimaal drie maanden voor deze ultieme roadtrip door Amerika. 


Hoe bereid je je voor op een Ultimate USA Roadtrip?

Voorbereiden op een roadtrip door Amerika begint met een gedegen planning. Kies je route en bestemmingen, zorg voor de juiste voertuiginspectie en onderhoud, en regel benodigde documenten zoals een geldig rijbewijs, verzekering en eventuele visums. Pak slim en licht in, inclusief essentials zoals navigatiegereedschappen, EHBO-kit, voldoende water en snacks. Boek accommodaties van tevoren, vooral tijdens drukke seizoenen, en maak een budget voor brandstof, eten en activiteiten. Houd rekening met het weer en pas je route daarop aan, en vergeet niet om de verkeersregels en veiligheidsvoorschriften te kennen. 

Routebeschrijving

De Ultimate USA Roadtrip kan eigenlijk in elke staat beginnen, maar om elke staat te doorkruisen leg je in totaal zo’n 22.000 kilometer af. Deze Ultimate USA Roadtrip begint in de staat Arizona en neemt je door alle 48 staten van Amerika  mee naar het eindpunt: Nevada.

En het doorkruisen van alle staten, dat doe je per auto. Een andere belangrijke voorwaarde bij het afleggen van deze route, is dat je Amerika niet mag verlaten. 

Hebben we je geïnspireerd om een rondreis door Amerika te maken? Bekijk dan hier het aanbod aan rondreizen. 

Reizen Amerika

Foto's & video's Ultimate USA Roadtrip

Meer Ultimate USA Roadtrip

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors