US Highway 50 Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

US Highway 50

door Nena van Bakel

Uren en uren rijd je door dorre woestijnen en langs uitgestorven spooksteden. De US Highway 50, ook wel the Loneliest Road in America genoemd, staat vooral bekend om de weg zelf en niet zozeer om de inspirerende omgeving. Ben je een echt gezelligheidsmens? Zoek dan een andere rondreis door Amerika uit. 

De US Highway 50 strekt zich van de westkust van Amerika helemaal uit tot aan de oostkust en loopt door maar liefst dertien verschillende staten. De 4841 kilometer lange rondreis door Amerika staat bekend om het gevoel van eenzaamheid dat ze opwerkt. Waan je tijdens deze reis in Jack Kerouacs On the road, terwijl je geniet van het ultieme gevoel van vrijheid door de enorme leegte om je heen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 261 reizen naar Amerika

Bezienswaardigheden langs de US Highway 50

Begin je reis in Californië, waar je eerst een aantal dagen in San Francisco verblijft, de stad die bekendstaat om haar multiculturele bevolking, schuine straten, in mist gehulde haven en talrijke bezienswaardigheden. 

Na een goede dag rijden vanuit San Francisco, kom je langs het Great Basin National Park in Nevada. Hoewel dit een van de minder bekende nationale parken in Amerika is, vind je hier een indrukwekkende, gevarieerde flora en fauna door de grote hoogteverschillen binnen het park. Zo zie je woestijngebied, gletsjers op de flanken van Wheeler Peak, maar ook grotten met stalagmieten in de Lehman Caves. 

Na een bezoek aan dit gevarieerde park, vervolg je de weg tot je aankomt in Denver, waar je bijkomt van het lange rijden en je je weer even onder de mensen bevindt. Bezoek het hippe centrum met galeries en leuke boetiekjes. Drink een grote koffie en eet hier een nog grotere donut bij, want in Denver geldt voor alles the bigger the better. ’s Avonds bezoek je de wijk Lower Downtown (LoDo), waar je kiest of je de avond doorbrengt in een knus café of tot vroeg in de ochtend losgaat in een nachtclub. 

Met een volle buik en een vernieuwde behoefte aan de Amerikaanse outback, vertrek je over de verlaten wegen richting St. Louis, waar je na een of twee dagen rijden aankomt. Ook in de stad waar de hotdog, suikerspin en hamburger voor het eerst aan het publiek werden getoond, vind je die Amerikaanse liefde voor eten. Bezoek hier een baseball- of basketbalwedstrijd en ga een dagje winkelen in Central West End. 

Aangekomen in Ocean City ben je op de laatste stop van je roadtrip. Na een prettige afwisseling van dorre woestijnen en occasionele gezellige steden, heb je het hart van Amerika meegemaakt. In Ocean City was je door een frisse duik in de zee al het woestijnzand van je af en geniet je in deze badplaats nog van je laatste dagen in Amerika. 

Beste reistijd voor de US Highway 50

Deze lange weg door het hart van Amerika leg je het best af tussen de maanden mei en september. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat het dan redelijk warm is in het midden van het land, geniet je met mooi weer wel het meest van deze reis. Raampjes open, zonnebril op en touren maar. 

Omdat de route heel wat kilometers beslaat, is de kans groot dat je lekker de tijd wil nemen en misschien een paar dagen in enkele steden wil verblijven. Ga er dan vanuit dat je drie weken over deze route doet. Met dit tijdsbestek heb je overal ruim de tijd voor en geniet je uitgebreid van de mooiste plekken. 

Routebeschrijving

De US Highway 50 loopt dwars door Amerika en bevindt zich tussen San Francisco, Californië, en Ocean City gelegen in Maryland. Van kust tot kust rijd je deze 4841 kilometer lange route van west naar oost of andersom. Heb je na je geplande roadtrip nog tijd over? Reis dan van Ocean City naar San Francisco, zodat je na de rondreis nog een aantal dagen in deze stad vertoeft, waar meer dan genoeg te doen is!

Tip: Wil je liever niet die hele 4841 kilometers rijden? Reis dan het gedeelte dat door de staat Nevada loopt. Dit is het mooiste deel van de route, waar je het ultieme US Highway 50 gevoel ervaart, maar dan op kleinere schaal.  

Wil je deze rondreis maken? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Amerika

Fotocredits: Frank Kovalchek | Phil

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors