West Virginia

West Virginia

door Frans Verhagen

West Virginia staat bekend als een arme staat. Dat heeft te maken met de geringe hoeveelheid bebouwbare grond die er te vinden is, aangezien de staat voor het grootste deel bestaat uit bergen en rotsen.

West Virginia werd gecreëerd in de Burgeroorlog, toen een gedeelte van Virginia waar geen slaven gehouden werden, zich afscheidde van Virginia. Omdat de staat altijd al arme grond had, was de levensstijl er sowieso anders dan in Virginia. Het was (en tot op zekere hoogte: is) een ruw land van bergmensen en kleine landbouwers, in afgelegen valleien.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 402 reizen naar Amerika

Later kwam de kolenindustrie die een tijd lang voor een bloeiende economie zorgde. Staalfabrieken volgden, maar na 1965 ging het steeds slechter met de staat. Het leek het slachtoffer te worden van het industrieel verval. Nu lijkt het eindelijk beter te gaan.

Gelukkig heeft de staat altijd machtige politici in Washington gehad. Zo heeft voormalig Senaatsleider Byrd heel wat investeringen naar zijn staat gebracht die anders nooit gekomen zouden zijn. Er zijn in de staat heel wat autowegen te vinden die nergens naar toegaan of na een stukje weer gewoon een landweg worden. Maar de burgers zijn hem er dankbaar voor.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

West Virginia highlights

West Virginia bestaat uit twee gedeelten: de Appalachian Mountains aan de oostzijde en het Allegheny Plateau in het westelijk deel.

De staat is heuvelachtig en bedekt met bossen, en dat maakt hem qua natuurlijke highlights interessanter dan menigeen zou verwachten. Maar West Virginia is een staat waar u door de schijn heen moet kijken. De steden en stadjes nodigen nu niet direct uit tot langdurig bezoek, maar wie de moeite neemt ontdekt een uniek stukje Amerika.

Harpers Ferry

Harpers Ferry is een interessante plaats die zijn faam dankt aan de opstand van slaven onder leiding van John Brown, in 1859. Ze overvielen het wapendepot in Harpers Ferry om van daaruit de bevrijding van de slaven ter hand te nemen.

Na twee dagen liep de zaak uit op een fiasco en John Brown ging aan de strop. Maar het is een interessante periode, zeker gecombineerd met de Burgeroorlog die in het stadje in het Civil War Museum wordt behandeld (combineer met een bezoek aan Antietam Battlefield in Maryland).

West Virginia zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Amerika

Meer West Virginia

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors