Camperroute Noordoost-Amerika

Camperroute Noordoost-Amerika

door Getaway Travel

Grillige kustlijnen, geurende naaldbossen en bruisende steden. Het noordoosten van Amerika heeft alles in petto voor een prachtige camperreis. Met de camper geniet je optimaal van de bosrijke natuur van deze regio. 

Deze camperroute brengt je in drie weken langs de mooiste bezienswaardigheden van het noordoosten van Amerika. Je bezoekt bruisende steden als New York en Boston, maar ook pittoreske vissersdorpjes. Je maakt wandelingen door mistige bergen en langs diepe kloven. Je  bezoekt de overdonderende Niagara Falls. En tot slot pak je nog een stukje Canada mee. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 281 reizen naar Amerika

Bezienswaardigheden in Noordoost-Amerika

Dag 1-4 Je begint je reis in New York. In deze wereldstad is zoveel te zien en te beleven, trek hier zeker een paar dagen voor uit. In the city that never sleeps bezoek je het hectische Times Square, het iconische Vrijheidsbeeld en ontdek je wijken als Soho en Little Italy. Waarschijnlijk ben je nog lang niet uitgekeken op deze stad, maar het is tijd om de camper op te halen en het noordoosten van Amerika te gaan ontdekken! Je rijdt van New York naar New Haven en verblijft daar een nachtje, bijvoorbeeld op de Riverdale Farm Campsite. 

Dag 5-7 De volgende dag rijd je door naar Cape Cod, een schiereiland in Massachusetts en één van de populairste vakantiebestemmingen van de Amerikanen. De houten huizen, vuurtorens en vissersbootjes doen bijna Europees aan. In de zomer is dit een perfecte plek om walvissen te spotten. Parkeer de camper voor twee nachtjes op Sweetwater Forest Campground. Vanuit Cape Cod kun je een dagje de ferry naar Martha’s Vinyard nemen. Op dit prachtige eiland vermaak je je met vogels spotten en lange strandwandelingen. 

Campings in de bosrijke Amerikaanse staten

Dag 8-13 Vanuit Cape Cod rijd je verder naar Boston. Je vindt hier prachtige historische gebouwen en wel vijftig universiteiten, waarvan Harvard de beroemdste is. De gezellige studentenstad is een van de oudste steden van Amerika. Loop de Freedom Trail om meer over de Amerikaanse geschiedenis te leren. In Boston zijn geen campgrounds. Je kunt op de Winter Island Park Campground in Salem verblijven en vanaf daar gemakkelijk met het openbaar vervoer de stad in. 

Na Boston rijd je verder naar Woodstock. Verblijf op Lincoln / Woodstock KOA Holiday camping om de omliggende White Mountains te verkennen. Deze noordelijke uitlopers van de Appalachen bieden een prachtige omgeving om te hiken.

Je vervolgt de weg richting het westen, naar Lake Placid. Dit gebied staat bekend om de vele meren, bossen én om de Adirondack Mountains. Parkeer de camper op Draper’s Acres Campground en trek je wandelschoenen aan of huur een kano om de natuur te verkennen. 

De beroemde Niagara Falls in Canada 

Dag 14-17 Vanuit Lake Placid rijd je naar Kingston, net over de grens in Canada. Met prachtige negentiende eeuwse gebouwen en interessante musea is Kingston een leuke stad om een dag door te brengen. De Rideau Acres Campground is een prima camping om een nachtje te verblijven, voordat je doorrijdt naar Toronto

Een rit van zo’n drie uur brengt je naar de hoofdstad van Ontario. De Glen Rouge Campground net buiten het centrum van Toronto is een mooie camping om een paar dagen te verblijven. In deze multiculturele stad mag een bezoek aan de CN Tower, Lake Ontario en wijken als Little Jamaica of Greektown niet ontbreken.

Dag 18-21 Je volgende stop: de Niagara Falls. Deze beroemde watervallen liggen op de grens van de Verenigde Staten en Canada. Maak een boottocht om de overdonderende cascades optimaal te beleven.

Vlakbij de Niagara Falls vind je Letchworth State Park. Dit park wordt ook wel de Grand Canyon van het oosten genoemd. De Genesee River stroomt door de kloof, onderbroken door watervallen en omgeven door prachtige bossen. Beleef de natuur op zijn best door te kajakken, te paardrijden of te fietsen. Een leuke plek om te verblijven is in de buurt van Ithaca, bijvoorbeeld op de Spruce Row Campsite. Zo kun je de schitterende watervallen en charmante dorpjes in de buurt ontdekken.

Een laatste rit brengt je terug naar New York. Lever de camper in en geniet nog even van deze geweldige stad voordat je weer terugvliegt naar Amsterdam.

Praktische informatie over camperreizen in Amerika

Bij een camperreis door Amerika komen bepaalde voorbereidingen kijken. Ook zijn er dingen die handig zijn om vooraf te weten. Wanneer je rechtstreeks uit Europa komt, mag je bijvoorbeeld niet direct achter het stuur van je camper kruipen. Alle praktische informatie over het huren van een camper, het reserveren van de campings en allerlei andere handige tips vind je hier.

Routebeschrijving

Je vliegt op New York, waar je de camper ophaalt. Je pakt de I-95 richting het noorden en rijdt via New Haven naar Cape Cod. De MA-3 brengt je vervolgens naar Boston. Er zijn verschillende routes naar Woodstock, de kortste is via de I-93 en bij Hopkinton de I-89 op. Vanuit Woodstock neem je vervolgens de NY-9N, die brengt je helemaal tot aan Draper’s Acres Campground, vlakbij Lake Placid. De snelste route naar Kingston is via de NY-3. Dit is een tolweg. Houd er ook rekening mee dat je de grens met Canada overgaat en dat de camper gecontroleerd wordt. Neem de ON-401 naar Toronto. De Queen Elizabeth Way brengt je naar de Niagara Falls. Je gaat tijdens deze route weer de grens over. Pak de I-90 richting het oosten naar Ithaca. Een laatste rit over de I-81 brengt je weer terug naar New York.

Tip: je kan deze route uitbreiden door op Washington of Philadelphia te vliegen en met de camper of met het openbaar naar New York te reizen.

Beste reistijd voor het noordoosten van Amerika

Het noordoosten van Amerika is het gehele jaar door prima te bezoeken. Het weer in de staten aan de oostkust, bijvoorbeeld in New York, Massachusetts en New Hampshire, is vergelijkbaar met het weer in Nederland. Deze staten kunnen wel erg strenge winters hebben. Het noordoosten van Amerika heeft zijn hoogseizoen in de zomerperiode. In de maanden juli en augustus is het drukker en vaak ook duurder om op vakantie te gaan naar Amerika. 

Wil jij zelf Noordwest-Amerika gaan ontdekken per camper? Bekijk dan hier het reisaanbod. 

Reizen Amerika

Foto's & video's Camperroute Noordoost-Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors