Weer Philadelphia

Weer Philadelphia

Philadelphia is de grootste stad, maar niet de hoofdstad, van de staat Pennsylvania aan de oostkust van de Verenigde Staten. De stad heeft een rijke geschiedenis: zij was het toneel van de onafhankelijkheidsverklaring in 1776 en is tien jaar de hoofdstad van de Verenigde Staten geweest. In de oude binnenstad van Philly, zoals de stad ook wel genoemd wordt, bezoek je de vele oude gebouwen, zoals Independence Hall en de American Academy of Arts and Sciences. Het weer in Philadelphia is er erg wisselend en verschilt sterk per seizoen.

Hoe is het weer in Philadelphia?

Net als in New York, is het weer in Philadelphia in de zomer over het algemeen warm en vochtig, met redelijk veel regen. De herfst en lente zijn vaak mild en de winters koud. Het weer in Philadelphia bestaat 's winters in ieder geval uit sneeuw. De sneeuwval varieert per jaar: van lichte sneeuwbuien tot grote sneeuwstormen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 405 reizen naar Amerika

Weersverwachting Philadelphia

De regenval is redelijk gelijk over het jaar verdeeld: gemiddeld kent Philadelphia zo'n acht tot tien regenachtige dagen per maand. De koudste maand van het jaar is januari, met een gemiddelde temperatuur van 0,9 graden. De temperatuur kan echter gemakkelijk zakken tot -12 graden in de nacht, of omgekeerd ook 10 graden bereiken overdag.

Temperatuur in de zomer in Philadelphia

In de zomer kan de temperatuur in Philadelphia hoog oplopen, met juli als warmste maand. De gemiddelde temperatuur in Philadelphia tijdens deze maand is 25,6 graden en hittegolven, die gepaard gaan met een hoge luchtvochtigheid, zijn niet ongewoon. De vroege herfst en late winter vormen de droogste periode van het jaar: met een gemiddeld 67 mm regen is februari de minst natte maand.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Onafhankelijk advies over je reis naar Amerika

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors