Arkansas
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Natuur
- Interessant
- Stranden

Arkansas

door Frans Verhagen

Zonder Bill Clinton zouden weinig mensen de naam Arkansas kennen. Dat zal na Bill Clinton weer het geval zijn. Het is nou eenmaal zo dat Arkansas een onopvallende zuidelijke staat is, in veel opzichten een achtergebleven gebied.

Op het terrein van onderwijs, gezondheidszorg en armoede verkeert de staat in de onderste regionen. Arkansas is de kleinste staat tussen de Mississippi en de Stille Oceaan, met het minste aantal inwoners van de zuidelijke staten, de staat heeft geen grote natuurlijke bron van welvaart of een spectaculaire groei-industrie.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 282 reizen naar Amerika

Little Rock

Vòòr Bill Clinton verkreeg Little Rock, de hoofdstad van Arkansas, faam dankzij de racistische gouverneur Orval Faubus. Hij weigerde in 1957 integratie van de Central High School. In juli 1996 werd gouverneur Jim Tucker, de opvolger van Clinton, veroordeeld wegens fraude. Kortom, het staat nog maar te bezien of het imago van een achterlijke hicks-staat veel is veranderd na Clintons presidentschap, of wellicht is versterkt.

Arkansas heeft ook al voor Clintons tijd beroemde self made man opgeleverd. Sam Walton, de stichter van de Wal-Mart-supermarktketen, kwam hier vandaan. Toen hij stierf in 1992 was hij de rijkste Amerikaan.

Senator Fullbright was bekend in de gehele wereld vanwege zijn oppositie tegen de oorlog in Vietnam en vooral vanwege de naar hem genoemde uitwisselingsbeurzen voor wetenschappers en studenten.

Bezienswaardigheden Arkansas

Het noorden en westen van Arkansas bestaat vooral uit de Ozark Mountains en de Ouachita Mountains. Het oosten kent vruchtbare landbouwgebieden in de rivierdelta van de Mississippi. Meer dan de helft van de staat bestaat uit bossen.

Hot Springs National Park past niet helemaal in het rijtje van parken. Het is het kleinste park van de reeks en ligt helemaal ingesloten door het stadje Hot Springs. Een beetje een rare eend in de bijt.

Hoofdstad Little Rock heeft de State Capitol en dan heb je het wel gehad. Dit is een staat die het moet hebben van zijn natuur en zijn aardige mensen. Het Ozark National Forest in het noordwesten van de staat heeft erg mooie plekjes.

Reizen Amerika

Meer Arkansas

Reviews Arkansas

Een geweldige vakantie in Hotsprings Arkansas (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door José Pelz-Kelderman op 24 november 2016

Hotsprings Arkansas gewoon een geweldige stad om te genieten van je rust en je eens heerlijk te laten verwennen in een van de vele spa's..of een geode wandeling te maken bij gulfacorsch.ook zijn er mooie stranden.

Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors