Empire State Building
Like ons op Facebook

Empire State Building

door Nina Bergh

Het Empire State Building in New York City heeft een hoogte van 381 meter. Hiermee is het gebouw het op één na hoogste van New York. Bezoek het Observation deck op de 86e verdieping en geniet van het uitzicht.

Het Empire State Building werd kort na de crash op Wall Street gebouwd en was in een jaar en veertig dagen af. De wolkenkrabber dankt haar naam aan de staat waarin ze staat, de Empire State. Het gebouw staat symbool voor de ambities en daadkracht van de mens.

Empire State Building Tickets

Wanneer je het Empire State Building wil bezoeken kan je het beste vooraf je tickets kopen. Behalve een rij voor de tickets, is er vaak ook een lange rij voor de beveiligingspoortjes en de lift. Je betreedt de wolkenkrabber bij Fifth Avenue. De hal is van marmer en versierd met goudkleurige Art Deco medaillons.

Eenmaal aangekomen op de 86e verdieping geniet je van het spectaculaire uitzicht over Manhattan. Vanaf het Empire State Building observation deck kun je naar buiten en loop je rond het gebouw. In het weekend speelt er vaak een live band. Een aantal verdiepingen onder het Empire State Building observation deck vind je de New York Skyride, een soort virtuele achtbaan die door New York scheurt.

Hoogte Empire State Building

Het Empire State Building heeft een hoogte van 381 meter en is dus het op één na hoogste gebouw van de stad. Het is ontworpen door de architect William F. Lamb. Tijdens de bouw fotografeerde Lewis Hine de werkzaamheden van de bouwvakkers op grote hoogte. Zijn foto's werden wereldberoemd. Denk aan de foto van de lunchende bouwvakkers zittend op een balk hoog in de lucht.

Toen het gebouw af was kon niemand de huur ervoor betalen. De wolkenkrabber kreeg de bijnaam 'Empty State Building'. Door entreekaarten te verkopen voor het uitzicht vanaf de hoogste verdiepingen werd een faillissement voorkomen. Inmiddels hebben ruim 120 miljoen mensen de iconische wolkenkrabber bezocht.

Like deze pagina

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors