Empire State Building
7,0
7,0 Algemene ervaring
7,0 Interessant
7,0 Prijs-kwaliteit

Empire State Building

door Nina Bergh

Het Empire State Building in New York City heeft een hoogte van 381 meter. Hiermee is het gebouw het op één na hoogste van New York. Bezoek het Observation deck op de 86e verdieping en geniet van het uitzicht.

Het Empire State Building werd kort na de crash op Wall Street gebouwd en was in een jaar en veertig dagen af. De wolkenkrabber dankt haar naam aan de staat waarin ze staat, de Empire State. Het gebouw staat symbool voor de ambities en daadkracht van de mens.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 60 reizen naar New York

Empire State Building Tickets

Wanneer je het Empire State Building wil bezoeken kan je het beste vooraf je tickets kopen. Behalve een rij voor de tickets, is er vaak ook een lange rij voor de beveiligingspoortjes en de lift. Je betreedt de wolkenkrabber bij Fifth Avenue. De hal is van marmer en versierd met goudkleurige Art Deco medaillons.

Eenmaal aangekomen op de 86e verdieping geniet je van het spectaculaire uitzicht over Manhattan. Vanaf het Empire State Building observation deck kun je naar buiten en loop je rond het gebouw. In het weekend speelt er vaak een live band. Een aantal verdiepingen onder het Empire State Building observation deck vind je de New York Skyride, een soort virtuele achtbaan die door New York scheurt. Op de website van The Empire State Building vind je meer over de tickets en andere praktische informatie.

Hoogte Empire State Building

Het Empire State Building heeft een hoogte van 381 meter en is dus het op één na hoogste gebouw van de stad. Het is ontworpen door de architect William F. Lamb. Tijdens de bouw fotografeerde Lewis Hine de werkzaamheden van de bouwvakkers op grote hoogte. Zijn foto's werden wereldberoemd. Denk aan de foto van de lunchende bouwvakkers zittend op een balk hoog in de lucht.

Toen het gebouw af was kon niemand de huur ervoor betalen. De wolkenkrabber kreeg de bijnaam 'Empty State Building'. Door entreekaarten te verkopen voor het uitzicht vanaf de hoogste verdiepingen werd een faillissement voorkomen. Inmiddels hebben ruim 120 miljoen mensen de iconische wolkenkrabber bezocht.

Reizen New York

Reviews Empire State Building

Een empire vanuit de steigers (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Rita Sierink op 18 november 2019

Een van de eerste maar ook een van de meest iconische wolkenkrabbers in New York. Met een prachtige lobby en een nog mooier uitzicht vanaf de top.
Maar om een 'anders dan andere foto' te maken is deze foto genomen vanaf een rooftop terras van een gebouw op 5th Avenue dat in de steigers stond. Geeft een bijzondere entourage aan het Empire State Building maar maakt het niet minder iconisch.

Ultieme tip: En andere kijk op het gebouw vanaf 230, 5th Avenue rooftop terrace.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

New York sightseeing (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Cherelle Kes op 12 november 2017

Mijn zus en ik gingen voor 10 dagen naar New York. Natuurlijk stond de Empire State Building ook op het lijstje. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je bent snel met de lift boven.
Zorg wel voor een warme jas want op 86 hoog is het best fris buiten. Maar je krijgt er wel een fenomenaal uitzicht voor terug. En dan heel toevallig een duif tegenkomen waardoor je dit mooie plaatje kon maken!

Pluspunten Empire State Building

  • Goed bereikbaar
  • niet te duur
  • mooi uitzicht
Ultieme tip: Ga overdag, maar ook in de avond naar de Empire State Building. Beiden geven een magisch uitzicht op New York.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Cultuurliefhebbers

New york (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Emmily Berends op 12 november 2017

Wat is het mooi als je helemaal boven aan op het empire state staat.
Wat een uitzicht. Je kan bij mooi weer helemaal kijken naar het vrijheidsbeeld.
Je ziet zo oneindig ver!! Zeker de moeite waard...

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

NY is top! (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Lilian de Vries op 05 november 2017

New York is zó leuk! Druk, maar ook makkelijk te bekijken doordat het overzichtelijk is en veel bezienswaardigheden redelijk dicht bij elkaar zijn. New York is niet goedkoop maar ook voor de kleinere portemonnee is er genoeg te doen. Ga bv. niet eten in een restaurant vlakbij Time Square, daar betaal je de hoofdprijs voor een drankje en/of maaltijd. In de straten wat verderop kun je prima en betaalbaar eten.

Pluspunten Empire State Building

  • NY is niet goedkoop maar heeft genoeg aanbod voor de kleinere portemonnee

Minpunten Empire State Building

  • geen uitzicht op Central Park
Ultieme tip: Om een mooi uitzicht over Manhattan te hebben, ga niet bovenop de Empire State maar op Rockefeller staan. Je hebt dan een prachtig uitzicht op de Empire en op Central Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors