Kentucky

Kentucky

door Getaway Travel

Paarden, fried chicken, country muziek en een schilderachtig landschap. In de Amerikaanse staat Kentucky ervaar je de Southern hospitality. Ook bezoek je het grootse grottencomplex op aarde: Mammoth Cave.

Kentucky herken je aan haar glooiende heuvels, uitgestrekte velden met blauw wuivend beemdgras, piepende hekjes, witte veranda's en verse limonadestalletjes. De staat werd oorspronkelijk bevolkt door Indianenstammen en dankt zijn naam aan het Indiaanse woord Ken-tah-teh wat 'land van morgen' betekent.

Louisville en Lexington

Hoofdstad van Kentucky is het kleine Frankfort. De stad ligt verstopt in de vallei van de Kentucky River. Het is een typisch plattelandsstadje, niet per se de moeite waard om te bezoeken. De grootste steden Louisville en Lexington zijn een stuk interessanter.

De paardenraces bij de Churchill Downs zijn de hoofdattractie van Louisville. Op de eerste zaterdag van mei komt de elite van Kentucky samen voor de Kentucky Derby. De gasten moedigen, in hun mooiste outfits, de renpaarden aan. Mint julip cocktails vloeien rijkelijk.

Ook in Lexington spelen paarden de hoofdrol. In en om de 200.000 inwoners tellende stad liggen honderden boerderijen. Je kunt tours maken langs de stoeterijen en er is zelfs een speciaal Kentucky Horse attractiepark.

Fried chicken

Naast paarden staat Kentucky ook bekend om haar Fried Chicken. In Corbin neem je een kijkje in de keuken van de wereldberoemde fastfoodketen. Hier serveerde Colonel Sanders zijn eerste gefrituurde kip.

In het oosten van Kentucky rijd je over de Country Music Highway. Uit deze regio komen country en bluegrassmuziek. Immigranten uit Ierland, Engeland en Schotland ontwikkelden de typische volksmuziek.

Langs de snelweg liggen de woonplaatsjes van grote countrylegendes, als Billy Ray Cyrus en Loretta Lynn.

Verder naar het zuiden ligt Mammoth Cave National Park. Dit is het grootste grottencomplex op aarde. Je maakt een tour door de indrukwekkende gangen vol stalagmieten en stalactieten.

Like deze pagina

Reizen Kentucky

Meer Kentucky

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors