Weer California

Weer California

California een is staat aan de westkust van de Verenigde Staten. Het is de meest populaire en meest bevolkte staat van de VS: één op de acht Amerikanen woont hier. Toeristen komen naar de staat om de wereldberoemde steden Los Angeles en San Francisco te bezoeken en te genieten van de prachtige, ruige kust. Natuurliefhebbers komen hier voor Yosemite National Park, de Sierra Nevada en Death Valley. Er is ieder wat wils: van woestijn tot besneeuwde bergtoppen. Je vindt het er allemaal. Het weer in de staat hangt dan ook sterk af van de plek die je wil gaan bezoeken.

Het weer in California

Het grootste gedeelte van de staat heeft een mediterraan klimaat met koele, regenachtige winters en droge zomers. De zogenaamde California Current creëert 's zomers vaak mist in de buurt van de kust. San Francisco staat hier zelfs om bekend. Meer landinwaarts zijn de winters vaak kouder en de zomers heter.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Weersverwachting voor het noorden California

In het noorden van California valt gemiddeld een stuk meer neerslag dan in het zuiden. Dit heeft ook te maken met California's bergketens: de meest regenachtige gedeeltes zijn gelegen in berghellingen. De hoge bergen, waaronder de Sierra Nevada, kennen een alpine klimaat met sneeuw in de winter en milde tot matige hitte in de zomer.

Temperatuur California

De oostzijde van California's bergen houden de regen tegen, waardoor er uitgestrekte woestijnen zijn ontstaan. De temperaturen kunnen hier hoog oplopen tijdens de hete zomers. De winters zijn mild tot koud. Death Valley wordt beschouwd als de warmste plek in Noord-Amerika. Hier is de hoogste temperatuur ooit gemeten: namelijk 57 graden in 1913. De laagste temperatuur ooit gemeten was -45 graden in Boca in 1937.

Weersvoorspelling is momenteel niet beschikbaar.


Overige bestemmingen in Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors