Hollywood
7,7
7,5 Algemene ervaring
7,5 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
9,0 Restaurants
6,0 Veiligheid
7,0 Stranden

Hollywood

door Nina Bergh

Films, sterren en schaars geklede wannabe's, dat is Hollywood. Hier loop je recht in de armen van jouw held of heldin. Dit district van Los Angeles wordt ook wel de droomfabriek van Amerika genoemd.

Hollywood is onderdeel van de stad Los Angeles. Het is eigenlijk een stad in een stad en het mekka voor filmliefhebbers, met vier grote filmstudio's. Je vindt er wereldberoemde attracties, imposante villa's maar ook rustige parken en charmante cafés.

ZELF NAAR Hollywood?

Bekijk alle 46 reizen naar Hollywood

Walk of Fame en Kodak Theatre

Voor filmfanaten is dé ultieme attractie de Walk of Fame. Het met sterren bezaaide trottoir loopt langs Hollywood Boulevard en Pine Street. Eén van de eerste beroemdheden die hier werd vereeuwigd was Walt Disney in 1955. Inmiddels liggen er ruim 2000 bekendheden en de route wordt steeds langer.

Een andere bekende trekpleister aan deze Boulevard is het Grauman's Chinese Theater, ook wel Kodak Theater genoemd. In februari rolt hier de rode loper uit voor de jaarlijkse Oscaruitreiking.

Ontspannen in Griffith Park

Griffith Park is met ruim zeventien vierkante kilometer één van de grootste parken in het land. Het park is vernoemd naar Colonel Griffith die eind negentiende eeuw hier een stuk land kocht en het jaren later overdroeg aan de gemeente.

In het park is voor iedereen wat te beleven. Geniet van het aangename klimaat van LA! Je kunt zwemmen, tennissen, golfen of dieren kijken in de Los Angeles Zoo. Betreed je het park aan de oostzijde? Dan zie je hét handelsmerk van Hollywood; het wereldberoemde Hollywood sign, die hoog in de heuvels is neergezet.

Als je van feesten houdt dan ga je naar West Hollywood. Hier kan je heerlijk flaneren in één van de hippe (lounge)bars en meedoen met de laatste trends op het gebied van cocktails en fingerfood. Houd je meer van dansen dan zit je in deze wijk ook goed.

Reizen Hollywood

Meer Hollywood

Reviews Hollywood

The roadtrip (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Steppie Koopman op 11 december 2017

Ondanks dat alles erg duur is in zowel Los Angeles als Hollywood hebben wij het erg naar onze zin gehad. De toeristische plekken kun je natuurlijk niet overslaan en voor ons was naar een uitkijkpunt voor de hollywood-sign wel een hoogtepunt. We hadden een schitterend uitzicht en super weer. Het is zeker de moeite waard om naar hoge uitkijkpunten te rijden en te genieten van het uitzicht.

7,3
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
6 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Hollywood

  • Aardige locals
  • lekker eten

Minpunten Hollywood

  • erg duur
Ultieme tip: Zoek van te voren goed uit wat je wil doen en wat je budget is want het is echt heel duur. Neem een kijkje in Japanesetown of Koreatown heerlijk eten en wat goedkoper shoppen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Griffith Observatory: spectaculair uitzicht over Los Angeles

Review geschreven door Willeke van Doorn op 23 juni 2016

We kijken uit over Los Angeles: een grote, uitgestrekte stad met in het midden natuurlijk de bekende hoge wolkenkrabbers. Achter ons liggen de Hollywood Hills met natuurlijk het bekende Hollywood sign. We zijn bij Griffith Observatory, een uitkijkpunt op de heuvel vanaf waar je het beste uitzicht hebt over de stad én het Hollywood Sign van redelijk dichtbij kunt zien. Het is een ideale plek om panoramafoto’s te maken van de skyline van Los Angeles en om selfies te nemen met het Hollywood Sign op de achtergrond.

Griffith Observatory ligt op Mount Hollywood op 300 meter boven zeeniveau. Je kunt met de auto tot bijna bovenop de berg komen. We parkeren onze huurauto langs de weg en lopen het laatste stukje omhoog. Het is midden op de dag, er staan maar een paar wolken aan de lucht en het uitzicht is spectaculair.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
nvt Locals
nvt Restaurants
nvt Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Bezoek Griffith Observatory 's avonds na zonsondergang voor een nog mooier uitzicht over de verlichte skyline van Los Angeles.

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors