Historic Columbia River Highway Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Historic Columbia River Highway

door Nena van Bakel

De Historic Columbia River Highway loopt dwars door het sprookjesachtige en overweldigend groene natuurgebied Columbia River Gorge en werd als eerste route van Amerika tot nationaal historisch landmerk benoemd. Niet gek, aangezien iedere bocht je verrast met een nieuw adembenemend uitzicht. Magische watervallen, mistige bossen en huiveringwekkende uitzichten op diepe kloven schieten voorbij.

De 119 kilometer lange Historic Columbia River Highway is in 1915 speciaal aangelegd langs alle hoogtepunten van het Columbia River Gorge natuurpark en loopt van Troutdale tot aan The Dalles. Zo kom je tijdens deze rondreis door Amerika langs het uitzichtpunt Crown Point, de bekende Multnomah Falls en de mooie Mosier Twin Tunnels.

ZELF NAAR Historic Columbia River Highway?

Bekijk alle 1 reizen naar Historic Columbia River Highway

Bezienswaardigheden langs de Columbia River Highway

Nadat je je reis in Troutdale begonnen bent en ruim een kwartier hebt gereden, kom je aan bij het eerste adembenemende uitzicht van je reis. Stop bij het Vista House, gelegen op het Crown Point, waar je je eerst indruk opdoet van het overweldigende en dramatische Columbia River Gorge natuurpark. Vanaf dit hooggelegen punt kijk je uit over de glooiende Columbia River en het vruchtbare groene landschap dat zich om de rivier heeft gevormd.

Na dit verbluffende uitzicht, vervolg je je rondreis door Amerika naar het volgende hoogtepunt: Multnomah Falls. Deze prachtige watervallen zijn de grootste en bekendste van de hele staat en bestaan uit twee delen. Van boven klettert het water 165 meter naar beneden tot het samenkomt het de onderste stroom die nog eens 21 meter telt. Op de scheiding bekijk je vanaf een romantisch bruggetje de waterval en voel je de verkoelende waterdruppels in je nek.

Nog niet genoeg gehad? Loop dan de een uur durende hike naar de top, waar je de Columbia Gorge kloof inkijkt en je allerlei kleinere watervallen spot, voordat het water over de rand naar beneden stort.

Tussen Mosier en Hood River vind je de Mosier Twin Tunnels, twee tunnels waar na de bouw van de Columbia River Highway veel ongelukken gebeurden door de gevaarlijke ligging en vallende rotsblokken. Al snel werd de snelweg omgebouwd naar een veiliger deel langs het water en vereenzaamden de tunnels.

Later zijn de gevallen rotsblokken weggehaald en is de weg veiliger gemaakt zodat je hier nu zonder ongelukken het pad bewandelt en geniet van het uitzicht over de uitgestrekte riviervallei.

Beste reistijd

Rijd de Historic Columbia River Highway in de maanden april en mei, wanneer de lente volop bezig is, de watervallen overvloedig stromen en de wilde bloemen in bloei komen te staan. Je hiket, fietst en wandelt door dit groene, authentieke gebied dat in de lente ontzettend tot bloei komt.

Hoewel het mogelijk is de route in een paar uur te rijden, doe je er bij voorkeur minimaal een hele dag over. De echte natuurliefhebber raden we aan om een dag te verblijven op een van de vele campings langs de route. Tip: overnacht op de Timberlake Campground, vol schone plekken en met twee enorm aardige eigenaren!

Routebeschrijving

De Columbia River Highway bestaat uit een rechte weg dwars door het Columbia River Gorge natuurpark en is dus simpelweg te volgen door niet van de weg af te wijken. Normaal gesproken reis je vanaf Troutdale tot aan The Dalles, maar je kan de route ook andersom afleggen. Tip: neem de tijd om de highlights van het gebied te bezoeken en de natuur volledig in je op te nemen.

Liever al je aandacht focussen op de omgeving? Ga dan mee met een van de vele bustours door het gebied waarbij een gids je vertelt over het gebied, de riviervallei en iedere halte waar je een stop maakt.

Wil jij ook deze rondreis door Amerika maken en reis jij liever met een reisorganisatie? Bekijk hier alle reizen.

Fotocredits: Northwest Power and Conversation Council | Chanh Nguyen | OakleyOriginals

Reizen Historic Columbia River Highway

Foto's & video's Historic Columbia River Highway

Meer Historic Columbia River Highway

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors