Visum Amerika

Visum Amerika

Hieronder vind je de belangrijkste zaken die je moet weten om jouw visumaanvraag voor Amerika snel en goed af te ronden.

Heb ik een visum nodig voor Amerika?

Nee. Nederland neemt deel aan het Visa Waiver Program (VWP), dit betekent dat je als Nederlands staatsburger géén visum nodig hebt om toegang tot Amerika te verkrijgen. Wel zijn er andere voorwaarden waaraan je moet voldoen om het land binnen te komen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Zo moet je een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) verkrijgen vóórdat je aan boord gaat van een vlucht naar de Verenigde Staten. Bovendien moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort met een geïntegreerde chip en het universele e-paspoort symbool op de kaft.

Met een ESTA kun je maximaal negentig dagen in Amerika verblijven. Verlenging van het verblijf is niet mogelijk. Wil je langer dan negentig dagen in Amerika verblijven, dan kom je niet voor het VWP in aanmerking. Je zult dan een visum moeten aanschaffen via de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Bovendien moet je reisdoel vakantie, zakenreis of doorreis (transit).

Visum aanvragen Amerika

Om succesvol een ESTA voor Amerika aan te vragen, kun je een online-aanvraag indienen via Visumcentrale.nl.

Het is belangrijk dat je je ESTA-aanvraag doet vóórdat je je vlucht naar Amerika boekt. Mocht je ESTA-aanvraag, om welke reden dan ook, niet gehonoreerd worden, dan zit je niet vast aan een al geboekte vlucht.

Geldigheid paspoort Amerika

Om een ESTA voor Amerika aan te kunnen vragen, moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort met geen geïntegreerde chip en het universele e-paspoort symbool op de kaft. Dit paspoort moet minstens geldig zijn tot het einde van je verblijf in Amerika. Kinderen, zelfs baby's hebben hun eigen machine-leesbaar paspoort nodig. Kijk voor meer informatie op Visumcentrale.nl.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors