Mississippi Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Mississippi

door Willeke van Doorn

Reis mee met de rivier de Mississippi dwars door de gelijknamige staat. De armste staat van Amerika heeft een roerige geschiedenis. Je luistert er naar blues, eet crawfish en vaart met een stoomboot langs katoenvelden en traditionele dorpjes.

Voor de komst van de Europeanen werd Mississippi bevolkt door Indianenstammen als de Choctaw. Sinds 1800 trokken Britten naar de staat voor de katoenverbouw. Zwarte slaven werkten op het goedkope land. De raciale spanningen waren nergens groter dan in deze staat. Tegenwoordig heeft de staat zijn geschiedenis ver achter zich gelaten. Je reist hier door laaglanden met glooiende heuvels en katoenplantages.

ZELF NAAR Mississippi?

Bekijk alle 12 reizen naar Mississippi

Mississippi rivier

De staat is vernoemd naar de Mississippi rivier die de natuurlijke grens vormt in het westen van de staat. De rivier is na de Missouri de langste van de Verenigde Staten en stroomt door wel tien staten waaronder dus Mississippi.

Een goede manier om de regio rondom de Mississippi rivier te verkennen is door op de fiets te stappen en de Natchez Trace Parkway te volgen. De 710 kilometer lange weg is ruim 8000 jaar oud en neemt je mee over glooiende heuvels waar de bomen half over de weg hangen.

Af en toe zie je wat oude huisjes met schommelstoelen op de veranda. De zoete geur van magnoliabloesems doet de bijnaam Magnolia State eer aan. Als je de weg volgt, kom je vanzelf uit bij hoofdstad Jackson.

Jackson Mississippi

Jackson is met 200.000 inwoners de grootste stad en de hoofdstad, maar voelt aan als een groot boerendorp. De stad ligt niet aan de Mississippi, maar aan de Pearl River. Vanaf Jackson maak je op een traditionele stoomboot, met watermolen, een cruise over de rivier.

In het stadje zelf bezoek je het regerinsgebouw het Capitool, het huis van schrijfster en Pullitzerprijswinnares Eudora Welty en het Mississippi Art Museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de staat.

In Jackson struin je langs een mix van oude gebouwen en hippe restaurants. Proef tijdens je reis zeker de lokale specialiteit crawfish. Waar je ook bent, zoetwaterlangoustines staan op het menu. Sluit je dag in Jackson of met een live optreden van een jazz- of bluesmuzikant in een gezellige bar.

Mississippi Delta

Blues is namelijk uitgevonden in de katoenvelden van de Mississippi Delta. In de vlakke omgeving onderscheiden traditionele dorpjes zich door de bluesgiganten die er geboren zijn. Kleine musea vertellen je meer over de grootheden.

Bezoek bijvoorbeeld het Delta Blues Museum in Clarksdale: een schatkamer voor muziekliefhebbers. Dit charmante stadje bracht legendes als Robert Johnson, Sam Cooke, Muddy Waters en Ike Turner groot.

Of je nu geïnteresseerd bent in de bluesgeschiedenis of de geschiedenis van de Amerikaanse burgeroorlog, in Mississippi doe je een stapje terug in de tijd en ontdek je het roerige verleden van Amerika dat zich afspeelde langs de beroemde rivier.

Wat is de beste reistijd voor Mississippi?

De beste reistijd voor Mississippi is tijdens de lente (maart-mei) en herfst (september-november) wanneer het weer aangenaam is en de hitte en vochtigheid van de zomer worden vermeden. Deze seizoenen bieden perfecte omstandigheden om te genieten van de rijke cultuur, historische bezienswaardigheden en prachtige natuur van de staat

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Amerika.

Reizen Mississippi

Meer Mississippi

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors