Virginia

Virginia

door Frans Verhagen

Deze staat beroemt zich graag en vaak op zijn lange geschiedenis. In 1607 stichtten kolonisten in Jamestown de eerste nederzetting. Vanaf 1624 was Virginia een Britse kolonie, ook wel The Old Dominion genoemd.

De staat dijde steeds verder uit naarmate het westen meer werd ontgonnen, op gegeven moment zelfs tot aan de rivier de Mississippi. Maar ook qua mensen leverde Virginia veel beroemde Amerikanen, vooral in de achttiende eeuw, de eeuw van de Amerikaanse onafhankelijkheid. George Washington en Thomas Jefferson kwamen uit Virginia (van de eerste vijf presidenten kwam alleen John Adams niet uit deze staat).

ZELF NAAR Virginia?

Bekijk alle 6 reizen naar Virginia

Geschiedenis Virginia

Van alle staten heeft Virginia misschien wel het meeste historische materiaal te bieden uit de tijd tot het midden van de negentiende eeuw, van Colonial Williamsburg tot Monticello, het huis van Thomas Jefferson. Tijdens de Burgeroorlog was Virginia, door zijn slavenhouders, zijn grootte en zijn strategische ligging één van de leidende staten.

De hoofdstad van de Zuidelijken werd in Richmond gevestigd en veel van de grote slagen in de oorlog vonden plaats in Virginia (Manassas, Fredericksburg etc.) Virginia bestaat eigenlijk nog steeds uit twee delen. Het noordelijke deel van de staat, tegen Washington DC aan, bestaat vooral uit suburbs en slaapsteden voor mensen die in de hoofdstad werken. Het zuidelijke deel is onmiskenbaar deel van het zuiden van de Verenigde Staten, zowel qua natuur als qua mensen.

Bezienswaardigheden Virginia

De staat heeft de bezoeker erg veel te bieden. Behalve alle historische trekpleisters is de natuur van Virginia de moeite waard. Die biedt ook een ruime variatie, van de stranden van Virginia Beach en de moeras-achtige gebieden langs de kust, tot de bergketen in het westen van de staat, waar Shenandoah National Park ligt. Terwijl de regio rondom Washington modern en overontwikkeld is, ligt de westelijke punt al helemaal in het gebied van de Appalachians, een van de meest achtergebleven gebieden van de VS.

Virginia is een staat die de liefhebber van de Verenigde Staten en hun geschiedenis niet mag missen, maar ook de toerist met minder ambitieuze doelstellingen komt hier ruim aan zijn trekken. Het weer in Virginia is in de herfst en de lente op zijn mooist, maar het weerrisico in de zomer is er niet, al is het dan wat benauwd.

Reizen Virginia

Meer Virginia

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors