Hollywood filmstudio's

Hollywood filmstudio's

door Nina Bergh

Lights, camera, action! Zeg je Hollywood, dan zeg je filmstudio's. Neem een kijkje achter de schermen. De vier grote studio's verzorgen rondleidingen over het opnameterrein. Misschien is jouw favoriete acteur wel aan het werk.

Er zijn tal van kleine en grote productiemaatschappijen werkzaam in Los Angeles. De bekendste Universal Studio's, Warner Brothers Studio, Paramount Studio's en Sony Studio's. Je kunt ze alle vier bezoeken.

ZELF NAAR California?

Bekijk alle 100 reizen naar California

Universal Studios in Hollywood

Universal Studios is 's werelds grootste film- en televisie themapark. Sinds 1915 kun je hier een kijkje nemen achter de schermen van een echte Hollywood productie. Met de Universal Tour bezoek je het themapretpark en de filmstudio's.

Tijdens de rondleiding in een karakteristiek trammetje worden spectaculaire stunts uitgevoerd. Acteurs springen uit ramen, auto's worden opgeblazen en er wordt zelfs een aardbeving nagebootst. Op de website van Universal Studios Hollywood vind je meer over de rondleidingen en andere praktische informatie.

Andere studios in Hollywood

Bij de Warner Brothers Studio's kan je kiezen uit verschillende rondleidingen. Ook hier wordt je in een treintje rondgeleid over het gigantische studioterrein. Tijdens de tours wordt veel aandacht besteed aan details, de beroemde filmquotes vliegen je om de oren.

Onderdeel van de tours is een bezoek aan het kleine museum waar filmattributen, zoals de vliegende auto uit Harry Potter, staan tentoongesteld.

Paramount Studios

Ook bij de Paramount Studio's krijg je een uitgebreide rondleiding langs alle highlights. Je rijdt in een golfkarretje langs wereldberoemde filmlocaties. De tours worden gegeven in kleine groepjes en daarom is er meer ruimte voor een persoonlijke invulling.

Dankzij de hitserie Twilight is een bezoek aan de Sony Studio's de laatste jaren enorm populair geworden. Tijdens deze tour loop je in een kleine groep over het terrein onder begeleiding van een gids. Je bezoekt een geluidsstudio en krijgt uitleg over special effects.

Reizen California

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors