Ocean-to-Ocean Highway Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Ocean-to-Ocean Highway

door Nena van Bakel

Het zweet stroomt over je voorhoofd. Wát is het warm tegen de grens van Mexico. De groenbruin gekleurde, dorre omgeving met hier en daar een enkel bosje begroeiing tekent al urenlang het beeld door de voorruit. Tijdens je reis over de Ocean-to-Ocean Highway ontdek je een andere kant van het land. Een nieuwe cultuur inclusief broeierig klimaat en pittig eten komen je tegemoet tijdens deze rondreis door Amerika.

De 4546 kilometer lange Ocean-to-Ocean Highway brengt je door de zuidelijkste staten van Amerika en laat je proeven van haar exotische muziek- en eetcultuur. Beginnend in San Diego, rijd je via El Paso, Dallas en Atlanta naar Savannah en stop je onderweg bij de vele restaurants die je verrassen met écht lekker reisvoedsel.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Bezienswaardigheden langs de Ocean-to-Ocean Highway

Het startpunt van je rondreis door Amerika is de mediterrane stad San Diego, waar de temperatuur het hele jaar rond de 22 graden fluctueert en je in de haven de af en aan varende cruiseschepen bewondert. Bezoek het historische Gaslamp Quarter, een bijenkorf van restaurantjes, bars en boetiekjes dat het hart van het centrum vormt. In het museumrijke Balbao Park wandel je door de botanische tuinen, eet je een ijsje aan het water en bezoek je de populaire San Diego Zoo.

Nu echt op pad! Onderweg naar Tucson maak je een pitstop in Phoenix, waar in de zomer de hitte ondraaglijk is. Vergeleken met Phoenix, is de koelere universiteitsstad Tucson dan ook een verademing. Dat meer dan 35 procent van de bevolking Mexicaanse of Centraal-Amerikaanse roots heeft, merk je meteen aan de veelvuldig gesproken Spaanse taal. Eet in een van de vele kwalitatieve Mexicaanse restaurants en waan je even in het land van de zuiderburen.

Je rijdt door naar de stad El Paso, vanuit waar je uitstapjes maakt naar de oogverblindende witte duinen, bestaande uit gipskristallen van het White Sands National Monument en het Carlsbad Caverns National Park. In dit speciale park daal je met een lift 183 onder de woestijngrond en bewonder je spectaculaire geologische rotsformaties.

In El Paso maak je 's avonds de stadrondrit die je over de Franklin Mountains voert, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad die verlicht is met duizenden lampjes.

Vanuit het meest westelijke puntje van Texas, rijd je door het dorre landschap via de typische cowboystad Fort Worth, Dallas in. In deze glimmende olie- en bankiersstad bezoek je ongetwijfeld het Sixth Floor Museum dat je in anderhalf uur tijd stap voor stap langs alle gebeurtenissen van de moord op John F. Kennedy voert.

Na deze geschiedenisles, kom je aan in Jackson. Hier ontdek je eindelijk de zoete magnoliageur waar de staat om bekendstaat. Vanaf hier is het mogelijk een omweg te nemen langs New Orleans, de kleurrijke stad waar alles draait om jazz en levensvreugde. Drink een goed glas wijn, geniet van het luchtige leven en swing je heupen los op de dansvloer.

Via Atlanta, vanwaar je de Great Smoky Mountains bezoekt, rijd je door naar de eindbestemming van deze rondreis door Amerika: Tybee Island. Vlak naast de prachtige stad Savannah rust je uit aan het brede, relaxte strand en fris je op na weken rijden door de dorre, hete woestijnen van het zuiden.

Beste reistijd

Warm is het altijd in het zuiden van Amerika. Maar om de echte extreme hitte te vermijden, reis je deze route het beste in de maanden oktober tot en met april. In juli en augustus wordt het in het zuiden zo warm dat het zelfs in de schaduw nog 35 graden is. En dat is voor de gemiddelde Nederlander geen aanrader.

De Ocean-to-ocean Highway rijd je gemiddeld in drie weken tijd, maar wij adviseren om vooral rustig aan te doen. De zuidelijke staten verrassen keer op keer en al snel ga je helemaal op in de laid-back, zuidelijke sfeer die hier heerst en reis je het liefst op je gemakje verder.

Routebeschrijving

Terwijl je San Diego uitrijdt, draai je de Kumeyaay Highway 8 op richting Tucson. Onder Phoenix loopt deze snelweg over in de 10, die je na El Paso vervangt voor Highway 20. Vanaf Dallas is het mogelijk om Route 80 te volgen, het oostelijk overgebleven deel van de vroegere snelweg die van de westkust helemaal tot aan de oostkust doorliep.

Langs de Ocean-to-Ocean Highway vind je veel highlights een paar uur rijden van de route af. Heb je alle tijd? Plan dan zeker ook deze bezienswaardigheden in en bezoek onder andere de Great Smoky Mountains, het Big Bend National Park en New Orleans!

Sta jij te trappelen om het zuiden van Amerika te ontdekken? Bekijk hier onze beste reizen!

Fotocredits: Loren Javier | Marshal Hedin | Infrogmation of New Orleans

Reizen Amerika

Foto's & video's Ocean-to-Ocean Highway

Meer Ocean-to-Ocean Highway

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors