Orlando

Orlando

door Nina Bergh

Orlando is vooral populair door de nabijgelegen pretparken als Walt Disney World Resort, Universal Studios Florida, Seaworld en Cape Canaveral. Maar de zonovergoten stad heeft zelf ook interessante bezienswaardigheden.

Orlando is een echte familiebestemming. Ouders gaan met hun kinderen de ritjes af in de vele pretparken en keren 's avonds voldaan terug naar de stad. Dat is de tijd dat de barretjes en restaurants in Orange Street volstromen en de overdag zo rustige stad tot leven komt.

Bezienswaardigheden Orlando

Middelpunt van de stad is Lake Eola. Aan het kalme meer staan houten pioniershuizen in de schaduw van honderd jaar oude bomen. Het groen is overal in de stad terug te vinden. Lees een boekje in de Harry P. Leu Gardens, tussen de bontgekleurde rozen. Of bezoek de World of Orchids waar je in een nagebouwd regenwoud de geuren van duizend soorten orchideeën opsnuift.

In het Loch Haven Park vind je drie interessante musea. Hoogtepunt is het Orlando Museum of Art met veel werken van Amerikaanse kunstenaars. In het park worden ook veel festivals gehouden, waaronder het jaarlijkse Internationale Fringe Festival.

Een andere trots van de stad is het Orlando Science Center. Het museum biedt 19.000 vierkante meter aan doe- en ontdekdingen over wetenschap en technologie.

Pretparken Orlando

Hoewel je makkelijk een aantal dagen in de stad kunt rondhangen, blijft het een van de grootste toeristenbestemmingen vanwege de nabijgelegen pretparken.

In Disney World Resort reis je door het magische koninkrijk van Mickey Mouse, Doornroosje en Peter Pan. In Universal Orlando Resort beleef je hoe het is om de hoofdrol te spelen in je eigen film en in Wet ´n Wild test je tientallen glijbanen.

Like deze pagina

Reizen Orlando

Meer Orlando

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors