Amerika.nl

Bezienswaardigheden California

Stap in de auto voor een onvergetelijke rondreis langs de tientallen bezienswaardigheden die California rijk is. Rijd via Lombard Street en de Golden Gate Bridge in San Francisco en de Hollywood Boulevard in Los Angeles naar het Yosemite National Park en de bergen van Sierre Nevada. Lees verder

Stap in de auto voor een onvergetelijke rondreis langs de tientallen bezienswaardigheden die California rijk is. Rijd via Lombard Street en de Golden Gate Bridge in San Francisco en de Hollywood Boulevard in Los Angeles naar het Yosemite National Park en de bergen van Sierre Nevada.

De staat in het westen van Amerika telt zoveel boeiende steden, attracties en nationale parken dat het bijna onmogelijk is om alle highlights van California in één vakantie te proppen. Een rondreis biedt uitkomst. Je rijdt van de ene bezienswaardigheid naar de andere en ziet alle kanten van California’s diverse landschap voorbijkomen tijdens een roadtrip om nooit meer te vergeten.

Rondreis langs California’s belangrijkste bezienswaardigheden

California leent zich uitstekend voor een roadtrip. Van noord naar zuid rijd je door de westelijke staat langs al haar belangrijkste bezienswaardigheden. Begin je rondreis door California op Highway 1. Deze snelweg langs de kust is een bezienswaardigheid op zich.

Officieel begint de Highway 1 aan de grens met Canada en loopt hij door tot aan Mexico. Veel reizigers starten hun roadtrip echter in San Francisco: een van California’s highlights. In deze Europees aandoende stad zigzag je naar beneden over Lombard Street, bewonder je de beroemde Golden Gate Bridge, breng je een bezoek aan de beruchte gevangenis Alcatraz en proef je de lekkerste wijn van California in Napa Valley.

Los Angeles

Nadat je San Francisco’s belangrijkste bezienswaardigheden gezien hebt, vervolg je je roadtrip over de Highway 1 richting Los Angeles. Onderweg passeer je Monterey, ooit de hoofdstad van California, en het hart van de technologiewereld Silicon Valley. Of wijk heel even af van de snelweg en ga eilandhoppen in het Channel Islands National Park.

Eenmaal aangekomen in Los Angeles kun je kiezen uit ontelbaar veel bezienswaardigheden en attracties. Duik de wereld van de filmsterren in Hollywood in en neem een kijkje achter de schermen van een filmset in Hollywood Studios. Struin langs de winkels aan Rodeo Drive in Beverly Hills of in de voorstad Pasadena. Of voel je weer even kind in de magische wereld van Disneyland California.

Sluit je dag in Los Angeles af aan de pier van Santa Monica. De televisieserie Baywatch toverde dit ooit wat slaperige kustplaatsje om tot een van de populairste bestemmingen van California. Vanuit hier kun je de Highway 1 inruilen voor de Route 66. De historische autoroute vertrekt vanuit Santa Monica richting Chicago.

Na Los Angeles rijd je verder richting het zuiden. Onderweg kun je even stoppen bij de Crystal Cathedral. Deze gigantische glazen kerk werd eind jaren ’70 gebouwd in opdracht van televisiedominee Robert Schuller.

De laatste grote stad die je aandoet tijdens je roadtrip over de Highway 1 is San Diego. In deze stad in het uiterste zuiden van California bezoek je Balboa Park, Seaworld en de San Diego Zoo. Nadat je alle steden en bezienswaardigheden aan de weskust van Amerika gezien hebt, is het tijd om het binnenland van California in te duiken. Je rondreis neemt je nu mee langs een reeks aan schitterende nationale parken. 

Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is zonder twijfel het bekendste nationale park van California en een niet te missen highlight tijdens je rondreis door de Verenigde Staten. Wandel langs de indrukwekkende watervallen, eeuwenoude gletsjers en steile rotswanden.

Avonturiers beklimmen de El Capitán of de Half Dome in het Yosemite National Park. In de directe omgeving vind je ook Sequoia en Kings Canyon National Park. In Kings Canyon National Park ligt de diepste kloof van de Verenigde Staten.

In het aangrenzende Sequoia National Park schieten de grootste bomen ter wereld tientallen meters de lucht in. Sequoia bomen kunnen wel zestig meter hoog worden. De gigantische boomsoort groeit ook in het Redwood National Park in het noorden van California.

Sierra Nevada

Yosemite, Sequoia en Kings Canyon National Park liggen allemaal in de bergketen Sierra Nevada. Hier vind je ook Lake Tahoe. Besneeuwde bergtoppen omringen dit helderblauwe zoetwatermeer dat vlakbij de grens met Nevada ligt. Je verwacht het misschien niet in het zonnige California, maar de omgeving van Lake Tahoe is bij uitstek geschikt voor wintersporten.

Iets verderop reikt de hoogste berg van het Amerikaanse vasteland naar de hemel: Mount Whitney. Maar ook het diepste punt van de Verenigde Staten ligt in California. Dat is Death Valley National Park. In de bloedhete, dorre woestijn van Death Valley stijgen de temperaturen in de zomer tot ver boven de veertig graden.

Nationale Parken California

Wat opvalt tijdens je rondreis door California is de enorme diversiteit aan landschappen die je tegenkomt in de staat. Van de droge hitte van Death Valley tot de sneeuw bij Lake Tahoe. California telt naast de beroemde highlights zoals Yosemite nog tal van andere nationale parken die minder bekend zijn.

Ontdek tijdens je roadtrip door California het vulkanische landschap van het Lassen Volcanic National Park. Klim naar waanzinnige uitkijkpunten in het Palomar Mountain State Park en neem een kijkje bij de telescopen van Palomar Observatory. Hike naar de top van King Mountain of Mount Shasta of wandel door het Plumas-Eureka State Park.

Of je nu kiest voor een rondreis langs California’s grote steden of haar schitterende nationale parken, in de Golden State verveel je je niet snel. Amerika’s op twee na grootste staat barst van de bezienswaardigheden en attracties. Tijd voor een roadtrip!

Reizen California

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors