Wodka gemaakt van mist San Francisco

Wodka gemaakt van mist San Francisco

door Charlotte de Vries

4 oktober 2016

We kennen allemaal het bekende plaatje van San Francisco bedolven in de mist. Dikke wolken die de Golden Gate Bridge en alle skyscrapers opslokken. Maar wie had nou gedacht dat de mist gevangen zou kunnen worden in duizenden flessen, in de vorm van wodka?

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

'Fog Point' is 's werelds eerste sterke drank die van mist is gemaakt. De mist wordt omgezet in waterdeeltjes door speciale 'mistvangers'. Het duurzame water dat hieruit ontstaat, gaat naar de destilleerderij die het water uiteindelijk omtovert tot een heerlijke, vanille-achtige wodka. Dat is nog eens een origineel souvenir!

Tegen watertekort

Genie Caley Shoemaker kwam met het idee voor Fog Point. Als hoofddestillateur bij lokaal bedrijf Hangar 1 Vodka houdt Shoemaker zich veel bezig met de landbouwers van het gebied. Ze ontdekte dat boeren worstelen met een enorm gebrek aan water en zo niet langer door kunnen gaan.

Met het veranderen van mist in producten, probeert Shoemaker het probleem zowel te minderen als aandacht te geven.

Opening distilleerderij

Vanaf 7 oktober zijn bezoekers welkom bij de distilleerderij, op het eiland Alameda tegenover de baai van San Francisco. Hier kom je alles te weten over de maak van de wodka en het gebrek aan water in Californië. Daarnaast gaat alle winst van de 125 dollar-flessen naar projecten voor waterduurzaamheid.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors