De 6 meest indrukwekkende woestijnen van Amerika

De 6 meest indrukwekkende woestijnen van Amerika

door Maurice Kosterink

Stoffige vlaktes met rode rotsen versieren de droge omgeving. Langs de kant van de weg wijzen prikkelende cactussen je de route aan. En bovenal: het is héét! Overdag loopt de temperatuur op tot maar liefst vijftig graden. 

In de woestijnen in Amerika waan jij je in de droge wereld van cactussen, zandduinen en ratelslangen. Welke dan het mooiste zijn? Wij hebben onze vijf favoriete Amerikaanse woestijnen voor je op een rij gezet. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

6 In de Sonorawoestijn komen driehonderd vogelsoorten voor

Vogelliefhebbers opgelet! De Sonorawoestijn trekt ondanks zijn dorre omgeving honderden vogelsoorten aan. Zo spot je in deze Amerikaanse woestijn die zich uitstrekt van Californië tot Arizona, de grote renkoekoek tussen de agaves. Of wat dacht je van zwarte zijdevliegenvanger in een van de palmbomen? 

5. De Oregon High Desert is een groene woestijn

Wist je dat Amerika ook een groene woestijn heeft? De Oregon High Desert is een droog gebied in het zuidoosten van de staat, waar relatief veel regen valt. Maar liefst 380 millimeter neerslag komt hier per jaar de lucht uit. Hierdoor is de woestijn versierd met coniferen met hier en daar wilde bloemen, zoals de Oregon Sunshine. 

4. In de Painted Desert heeft iemand de bergen geverfd

De naam van de Painted Desert verklapt het al: het landschap van deze woestijn in Amerika lijkt op een schilderij. Vooral de bergen die uit deze woestijn in het noorden van Arizona oprijzen, hebben allerlei kleuren. Vanwege erosie zijn verschillende grondlagen blootgelegd die rode of paarse tinten aannemen afhankelijk van de lichtinval. Maar het lijkt net alsof iemand zelf de bergen heeft geverfd.

3. De Amargosa-woestijn dankt haar naam aan het bittere water

Op de grens van de staten Californië en Nevada ligt een woestijn die zijn naam dankt aan het bittere water in de nabijgelegen rivier. Amargosa betekent namelijk bitter in het Spaans. Naast de rivier In de Amargosa-woestijn zie je vooral kale vlaktes met hier en daar de Amargosa niterwort die als pluimpjes uit de grond komen. 

2. De Black Rock Desert is het toneel van Burning Man

Heb je zin in een feestje? Mooi, want in juni verandert de kale zoutvlakte van Black Rock Desert in het festivalterrein van het wereldberoemde Burning Man. Tijdens dit festival is het de bedoeling dat de feestvierders een samenleving opbouwen, waarbij iedereen zoveel mogelijk zichzelf is. Het festival eindigt met het in brand steken van Wicker man

1. En de allerheetste plek van Amerika is…

Mocht je een onwijze koukleum zijn, dan is Death Valley misschien wel iets voor jou. In deze Amerikaanse woestijn wordt het in juli maar liefst 47 graden. Lekker warm dus! Ondanks deze schroeiende temperaturen is Death Valley toch een levendige woestijn. Zo scharrelt hier de woestijnkangoeroegoffer die maanden zonder water kan tussen de creosootstruiken.

Heb jij zin gekregen om nu zelf door deze indrukwekkende woestijnen van Amerika te trekken? Bekijk dan hier ons reisaanbod en wie weet sta jij straks in een van deze woestijnen in Amerika.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors