De beste kampeerwinkel in Nederland per provincie

De beste kampeerwinkel in Nederland per provincie

door Getaway Travel

Met een camper op rondreis door Amerika. Het is de droom van vrijwel elke fanatieke kampeerder in Nederland. Wie wil er nou niet door de uitgestorven woestijn scheuren via Route 66? En hoe lijkt het je om je kampeerstoel uit te klappen voor de Grand Canyon of een kop chocomelk te verwarmen in de Rocky Mountains?

Kamperen eist wel wat voorbereiding. Gelukkig is Nederland een kampeerland en lopen we over van de outdoor- en kampeerwinkels. Trek een middagje uit om samen met een expert een paklijst samen te stellen en te inventariseren. Naar welke kampeerwinkel in Nederland je heen moet? Dat weten wij!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Op basis van service en assortiment hebben wij een lijst samengesteld met de beste kampeerwinkels in Nederland per provincie. Grootheden als Bever en Decathlon hebben we niet in deze lijst opgenomen: die kennen we allemaal wel. In plaats daarvan hebben we de lokale winkels beoordeeld en daarbij kwam behulpzaamheid bij ons op de eerste plaats. We willen immers dat je goed wordt geholpen bij de voorbereiding van je camperreis door Amerika!

1. Noord-Brabant – De Wit Schijndel

Rooiseweg 22, Schijndel

In Schijndel ligt een kampeerwalhalla. De Wit Schijndel beschikt over 70.000 vierkante meter aan winkelruimte. Je raakt wellicht verdwaald in de verschillende hallen en afdelingen, maar je vindt erdoor spullen waarvan je niet wist dat je ze nodig had, van kampeer- tot sportartikelen.

2. Limburg – Hans Stassar

Pijler 36, Brunssum

We zijn aangekomen bij de grootste kampeerwinkel van Limburg. Hans Stassar is maar liefst 22.000 vierkante meter groot. Zo’n 2.000 vierkante meter daarvan wordt ingenomen door een zwembadenshowroom waar elke zwembadfanaat uit zijn dak gaat. Verder vind je in de kampeerwinkel allerlei outdoor-artikelen, kampeerartikelen en een zeilmakerij.

3. Zuid-Holland – Huna Camping & Outdoorshop

Regentesseplein 220, Den Haag

Al zijn er grotere kampeerwinkels te vinden in Zuid-Holland, Huna Camping & Outdoorshop raden we je aan wegens de geweldige, persoonlijke service. Moeder Ilja en broers Jim en Bob namen Huna in 1988 over van vader en opa Karel Hubertus Nahl en runnen het bedrijf sindsdien met deskundigheid en passie. Je kunt alle kampeer- en outdoor-artikelen bestellen in hun webshop, maar een bezoekje aan de kampeerwinkel is het meer dan waard.

4. Gelderland – Kampeerwereld Hendriks

Harderwijkerweg 183, Ermelo

Jan en Wilhelmine Hendriks uit Harderwijk zetten in 1965 een tentenmakerij op. Hendriks Tenten werd al gauw een begrip: de vraag naar tenten in de omgeving was enorm. Ze groeiden en breidden de zaak uit met kampeerartikelen. Zo’n vijftig jaar later werd de kampeerwinkel de grootste van de Veluwe. Je vindt alles wat je nodig hebt in deze 10.000 vierkante meter grote megastore. Kampeerwinkel Hendriks heet de kampeerwinkel vandaag de dag, maar de vaste klanten noemen die nog altijd Hendriks Tenten.

5. Noord-Holland – Smitveld

De Trompet 2700, Heemskerk

Echtpaar Theo en José gingen vaak met hun kinderen op kampeervakantie. Ze kochten een tent en maakten er een vouwwagen van. Hun liefde voor en handigheid in kamperen groeide uit tot een 4.000 vierkante meter grote kampeerwinkel. In Smitveld kan je alles vinden van vouwwagens tot een enorme collectie wandelschoenen.

6. Flevoland – K.A.Z. Caravans

Installatieweg 8, Dronten

Voor uitstekende adviezen ben je bij K.A.Z. Caravan in Dronten aan het juiste adres: eigenaar Jaap de Roo en zijn vrouw en dochter streven naar persoonlijke service. Zelfs als het druk is in de 1.300 vierkante meter grote winkel, waar je zelfs terecht kunt voor de onderhoud van je camper, nemen de kampeerfanaten alle tijd om je te helpen.

7. Overijssel – Leerentveld Vrije Tijd

Stadionplein 13, Zwolle

Leerentveld Vrije Tijd is een relatief jonge kampeerwinkel in dit lijstje. Dat doet echter geen afbreuk aan het advies dat de professionele, servicegerichte eigenaars en medewerkers je maar al te graag geven. Behalve kampeerartikelen vind je in deze kampeerwinkel een erg grote collectie wandelschoenen en hockeyartikelen.

8. Friesland – Mazzelshop Camping Totaal

Planetenlaan 2, Leeuwarden

Elke barbecueliefhebber zou een bezoekje moeten geven aan Mazzelshop Camping Totaal in Leeuwarden. In de showroom vind je elk type barbecue dat je kunt bedenken: van gas- en elektrische tot houtskoolbarbecues. In de speciale Grillstudio kan je zelfs een barbecueworkshop volgen! Natuurlijk kan je in deze kampeerwinkel in Friesland ook terecht voor andere kampeerartikelen zoals tenten en meubelen.

9. Drenthe – Veneboer

Schutstraat 24, Hoogeveen

Het familiebedrijf Veneboer opende in 1964 zijn deuren. In de loop der jaren verhuisde de kampeerwinkel meerdere keren en breidde Veneboer aan de Schutstraat enorm uit. Je vindt er maar liefst 1.000 vierkante meter aan outdoor- en kampeerartikelen. Er is zelfs een zeilmakerij waar een goede vriend van de familie al tientallen jaren zeilen repareert en op maat maakt.

10. Utrecht – Kathmandu

Oudegracht 260, Utrecht

In de buitensportwinkel Kathmandu, die vestigingen heeft in Utrecht, Amsterdam en Nijmegen, bereid je je voor op een avontuurlijke reis. Je winkelt er voornamelijk voor technische kleding en schoenen, maar je kunt er ook gerust heen voor kampeeraccessoires en lichtgewicht tenten.

11. Groningen – Lamain’s Campingshow

Lloydsweg 7, Veendam

Lamain’s Campingshow begon in een kleine schuur in Ommelanderwijk. Hendrik en zijn zoon Leen bouwden de schuur om tot een winkeltje en verkochten er tenten en kampeerartikelen. In 1985, zo’n twintig jaar later, verhuisde de winkel naar Veendam en nam kleinzoon Hans de zaak over. Inmiddels telt Lamain’s Campingshow 7.000 vierkante meter. Je vindt er allerlei outdoor- en kampeerartikelen en wordt er uitgebreid geholpen door het vriendelijke team.

12. Zeeland – BD Store Outdore Adventure

Achter de Houttuinen 34, Middelburg

In 1966 opende Bram Vreeke de deuren van zijn winkel. Hij noemde de zaak Brammetje Dump en verkocht voornamelijk gereedschap en legerkleding. Door de jaren heen veranderde Brammetje Dump in een kampeer- en outdoorwinkel, overladen met tenten, wandelschoenen en enthousiaste medewerkers. Brammetje Dump gaat nu onder de naam BD Store, maar als je in Middelburg naar Brammetje Dump vraagt, is er een redelijke kans dat je de goede kant op wordt gewezen. 

Heb jij je voorbereid in de beste kampeerwinkel in Nederland en ben je klaar voor je rondreis door Amerika? Kijk dan hier hoe je een camper kunt huren in Amerika!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors