Dit is de beste en minst drukke plek om walvissen te spotten in Californië

Dit is de beste en minst drukke plek om walvissen te spotten in Californië

door Charlotte de Vries

“En je gelooft het niet, ik ook nog steeds niet, maar toen mijn vriend en ik naar de baai liepen zagen we in de verte inderdaad een stuk of tien walvissen.”

De belangrijkste reden voor mij om naar Californië af te reizen was om walvissen te spotten. Dat was al een grote dromen tijdens mijn rondreis door Zuid-Afrika, maar eenmaal daar bleek het walvissenseizoen net voorbij te zijn. Wat baalde ik! In Californië móest en zóu het dus gebeuren. Maar toen…

Samen met mijn vriend reed ik naar Monterey. De ‘walvishoofdstad’ van Californië. Ik had het niet meer, de zenuwen gierden door mijn lijf. Na de auto te hebben geparkeerd, stuiterden we richting de boulevard. En toen had ik het al helemaal niet meer. Vanuit de haven vertrokken de volgestampte ‘whale watching’-boten als blikken sardientjes uit de baai. Mensen lagen met verrekijkers op hun neuzen over elkaar heen om naar de walvissen te zoeken. Dit was niet het romantische beeld dat ik voor ogen had.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Als een verwend nest ging ik weer in de auto zitten, m’n vriend met een chagrijnig hoofd ernaast. We besloten niet aan dit Disneyspektakel mee te doen. Ons moment met de walvissen kwam nog wel.

Ja, die kwam.

We hadden een overnachting geboekt in het slaperige surfstadje Morro Bay. Een jong Californisch meisje checkte ons in en vertelde enthousiast: “I saw humpback whales in the bay this morning, you should go check it out!” En je gelooft het niet, ik ook nog steeds niet, maar toen mijn vriend en ik naar de baai liepen zagen we daar inderdaad een stuk of tien walvissen. Springend, klappend met hun staart: het was, op z’n Amerikaans gezegd, amazing.

Liefs van de redactie!

PS Vanuit Morro Bay vertrekken ook ‘whale watching’-boten die veel intiemer zijn dan die in Monterey. Een absolute aanrader! Deze hilarische foto maakte de schipper van ons:

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors