Kaart California

Kaart California

In het zuidwesten van de Verenigde Staten ligt de staat California. De staat heeft als bijnaam de Golden State en ligt aan de Stille Oceaan, uitgestrekt langs de westkust van het land.

De kaart van California toont aan dat de totale oppervlakte van de staat 411.049 km2 bedraagd. De hoofdstad is Sacramento, de grootste stad is echter Los Angeles. Andere grote steden zijn San Diego, San Jose, San Francisco, Fresno, Long Beach en Oakland. De staat heeft rond de 34 miljoen inwoners, waarvan ongeveer negentig procent in de steden woont. Het is overigens ook de dichtstbevolkte staat van Amerika: 1 op de 8 Amerikanen woont hier.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

California op de map

De Golden State California wordt op de map begrensd door de staat Oregon in het noorden, Nevada in het oosten, Arizona in het zuidoosten en Mexico in het zuiden. In het midden van de staat ligt een langgerekte laagvlakte: de Central Valley. De grond en het klimaat in dit gebied lenen zich ideaal voor de landbouw. Ga met een California map op stap, en laat je verrassen door het veelzijdige karakter van de staat.

De map van California

Met de map van California voor je, zul je zien dat het gebied rond Central Valley zeer uiteenlopende gebieden kent: van de Pacific Coast in het westen tot het altijd besneeuwde hooggebergte, de Sierra Nevada, in het oosten en van de Redwood-Douglas-fir bossen in het noordwesten tot de Mojavewoestijn in het zuidoosten. Gletjers, bergen, bossen, heuvels, meren en stranden: deze staat heeft het allemaal. Pak de map van California en stippel jouw ideale route uit.

California in kaart

Breng California in kaart! Met een kustlijn van maar liefst 1400 kilometer lang, heeft de staat na Alaska en Florida de langste kustlijn van alle Amerikaanse staten. De kaart van California toont tevens de ruige kusten, die ideale golven hebben om te surfen. De surfcultuur heeft dan ook een duidelijke stempel gedrukt op de Californische stranden.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors