Denali National Park
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
10,0 Wildlife
10,0 Overige activiteiten
10,0 Bereikbaarheid

Denali National Park

door Getaway Travel

Grizzlyberen, emoes, dallschapen, kariboes en elanden. Denali National Park is de reden waarom je naar Alaska reist. In een helikopter vlieg je over de wildernis. Je ziet bossen, gletsjers en de hoogste berg van Amerika, Mount McKinley.

Rotsen, sneeuw en gletsjers bedekken de toppen van Mount McKinley. De 3048 meter hoge berg hoort bij het Alaskagebergte. Hij staat ook wel bekend als Denali, wat 'De Hoge' betekent in de taal van de inheemse Athabasken bevolking.

ZELF NAAR Denali National Park?

Bekijk alle 4 reizen naar Denali National Park

Alaska Railroad

Met de trein reis je over de Alaska Railroad naar Denali National Park. De wagons hebben glazen daken waardoor je onderweg niets hoeft te missen.

Tijdens de rit over de Alaska Railroad komt Mount McKinley snel in beeld. De berg heeft een van de moeilijkst bedwingbare bergtoppen. Professionele klimmers komen van over de hele wereld om op het hoogste punt te staan. De tocht is niet zonder gevaar en elk jaar gebeuren er ongelukken.

Vanaf het helblauwe Wonder Lake heb je een mooi uitzicht op Mount McKinley. Heb geduld, want de berg staat het grootste deel van de tijd in de wolken. Zodra de lucht opklaart maak je in de naastgelegen Reflection Pond de foto's die je kent van de ansichtkaarten.

Dieren spotten in Denali

Een 150 kilometer lange weg snijdt dwars door Denali National Park. Van hieruit maak je lange wandel- of fietstochten. Onderweg spot je dieren. Niet alleen beren, maar ook wolven, marmotten, vossen en berggeiten laten zich zien.

In de zomer kun je ook raften over de Nenana Rivier. Droogpakken beschermen je tegen het ijskoude water. Dit is ook de tijd wanneer de toendra tot leven komt. Wilde bloemen kleuren de uitgestrekte vlaktes.

Aan de andere kant van Denali National Park liggen eindeloze naaldwouden. De loofbomen zijn gemaakt voor de strenge winters, wanneer temperaturen tot -40 niet ongewoon zijn. Op de website van National Park Service vind je meer over het spotten van dieren en andere praktische informatie.

Reizen Denali National Park

Meer Denali National Park

Reviews Denali National Park

Onbeschrijvelijk mooie natuur. (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Christa Feddema op 08 november 2017

De natuur in het Denalipark, is prachtig en het is heel bijzonder om 's nachts nog een bezoek aan het park te brengen en dieren te spotten. Het wordt niet echt donker al suggereert de foto anders.
Als de weersomstandigheden goed zijn is het prachtig om Denali (Mount McKinley) in volle glorie te aanschouwen. Adembenemend!

Pluspunten Denali National Park

  • Ultieme natuurbeleving.

Minpunten Denali National Park

  • Kan zo niets bedenken.
Ultieme tip: Het vervoer in het park is prima geregeld. Bussen rijden een heel eind het park in en je kunt uit- en instappen op verschillende plaatsen. Je kunt er prachtig wandelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Groots (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Yvonne Kwant op 20 juni 2017

Prachtig mooi heel groot park. Prima als je van wandelen houdt. Wij zijn er met een bus ingereden en mochten de bus niet uit. Maar het is daar zo groot en zo mooi. Er zijn ook kampeerplaatsen.We hebben er beren gezien. Ook een wolf, veel rendieren en elanden met kleintjes.

Ultieme tip: Camperen wandelen fotograferen en genieten van de uitzichten de bergen en de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

meest indrukwekkende vakantie (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Marion de Boer-Philipsen op 20 mei 2017

Wij hebben ongeveer 40 staten in Amerika bezocht tot nu toe, maar Alaska is veruit de mooiste staat. Het is gewoon een groot natuurpark. We waren er eind augustus begin september en de herfst deed langzaam zijn intrede en de kleuren waren prachtig, nog nooit zoveel verschillende kleuren gezien. Denali park zeker niet overslaan, daar hebben we heel veel beren gezien met kleintjes en die waren zich aan het rondeten voor de winter. We hadden van voordat we vertrokken naar de weersverwachting zag er best goed uit qua temperatuur maar daar aangekomen was het toch een stuk kouder dus vooral veel warme kleding meenemen, we hebben zelfs sneeuw gehad. Het enige nadeel vond ik, het jachtseizoen was gaande, als je daar moeite mee hebt, zoals ik, dan kun je beter een andere periode kiezen, je hebt grote kans dat je bij een jager uitkomt die net een moose of beer ter plekke aan het villen is. Wij zijn vanuit Frankfurt gevlogen naar Anchorage, enige rechtstreekse vlucht! Ik ga zeker nog een keer terug.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Denali National Park

  • prachtige natuur
  • veel wilde dieren
  • prachtige bergen

Minpunten Denali National Park

  • helemaal geen
Ultieme tip: Pak de tour met alleen bus ticket, goedkoopst en je gaat heel diep het park in. Wil je een walvisspottenntour boeken in Alaska? niet vooraf doen, ligt aan het weer of het doorgaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors