Denali National Park

Denali National Park

door Getaway Travel

Grizzlyberen, emoes, dallschapen, kariboes en elanden. Denali National Park is de reden waarom je naar Alaska reist. In een helikopter vlieg je over de wildernis. Je ziet bossen, gletsjers en de hoogste berg van Amerika, Mount McKinley.

Rotsen, sneeuw en gletsjers bedekken de toppen van Mount McKinley. De 3048 meter hoge berg hoort bij het Alaskagebergte. Hij staat ook wel bekend als Denali, wat 'De Hoge' betekent in de taal van de inheemse Athabasken bevolking.

Alaska Railroad

Met de trein reis je over de Alaska Railroad naar Denali National Park. De wagons hebben glazen daken waardoor je onderweg niets hoeft te missen.

Tijdens de rit over de Alaska Railroad komt Mount McKinley snel in beeld. De berg heeft een van de moeilijkst bedwingbare bergtoppen. Professionele klimmers komen van over de hele wereld om op het hoogste punt te staan. De tocht is niet zonder gevaar en elk jaar gebeuren er ongelukken.

Vanaf het helblauwe Wonder Lake heb je een mooi uitzicht op Mount McKinley. Heb geduld, want de berg staat het grootste deel van de tijd in de wolken. Zodra de lucht opklaart maak je in de naastgelegen Reflection Pond de foto's die je kent van de ansichtkaarten.

Dieren spotten in Denali

Een 150 kilometer lange weg snijdt dwars door Denali National Park. Van hieruit maak je lange wandel- of fietstochten. Onderweg spot je dieren. Niet alleen beren, maar ook wolven, marmotten, vossen en berggeiten laten zich zien.

In de zomer kun je ook raften over de Nenana Rivier. Droogpakken beschermen je tegen het ijskoude water. Dit is ook de tijd wanneer de toendra tot leven komt. Wilde bloemen kleuren de uitgestrekte vlaktes.

Aan de andere kant van Denali National Park liggen eindeloze naaldwouden. De loofbomen zijn gemaakt voor de strenge winters, wanneer temperaturen tot -40 niet ongewoon zijn.

Like deze pagina

Reizen Denali National Park

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors