Klimaat California

Klimaat California

California heeft een zeer uiteenlopend klimaat en een flink aantal klimaatzones. Niet zo gek als je bedenkt dat de staat ongeveer tien keer zo groot is als Nederland. Het grootste deel van de staat heeft een mediterraan klimaat.

Meer landinwaarts en langs het zuidelijke gedeelte van de kust heerst een warm mediterraan landklimaat en langs de kust is er vooral sprake van een gematigd mediterraan klimaat. In het noorden aan de kust zijn de winters vaak erg nat, terwijl in het oosten in de Sierra Nevada bergen regelmatig sneeuw valt. In het zuiden vind je zelfs woestijnen, waar de temperaturen enorm hoog op kunnen lopen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Bosbranden in California

California kent een brandseizoen, waarbij een deel van de staat te maken krijgt met grote droogte waardoor bossen en heuvels in de brand vliegen. Helikopters, blusvliegtuigen en tankvliegtuigen worden ingezet om de brandweermannen te assisteren bij het blussen van de branden. Omdat de staat regelmatig met branden te kampen heeft, zijn ze hier goed op ingespeeld.

Beste reistijd California

Je kunt het hele jaar naar de staat reizen, alhoewel april, mei, juni, september en oktober een lichte voorkeur genieten. De temperatuur is over het algemeen op veel plekken nog erg aangenaam, de dagen zijn lang en vliegtickets vaak goedkoop. Van december tot en met maart kan het er behoorlijk druk worden.

Seizoenen in California

In de winter is het over het algemeen regenachtiger en in de zomer meestal warm. Hoe dan ook blijft het in principe een zonnige bestemming, met uitzondering van de kustgebieden in het noordwesten. De bekende steden Los Angeles en San Francisco zijn over het algemeen ook lekker zonnig!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors