De 5 mooiste natuurparken van Amerika

De 5 mooiste natuurparken van Amerika

door Maurice Kosterink

De wind waait en laat de reusachtige naaldbomen dansen, terwijl bizons rustig grazen. Het geruis van de waterval vormt de muziek voor de dans. En dan de finale. De beren beginnen te grommen, de vogels beginnen te fluiten en 30.000 liter water springt als een ballerina in de lucht.

De natuurparken van Amerika zijn net een balletshow. Welke natuurparken in Amerika je dan de mooiste optredens bieden? Wij hebben de vijf mooiste natuurparken van Amerika voor je op een rij gezet.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

5. Zion National Park is een kleurrijke show

Laat de bedreigde gevlekte bosuil je meenemen door Zion National Park. Klim in een van de spectaculairste natuurparken in Amerika via een uitgekapt pad naar Angels Landing. Hier kijk je vanaf de top naar de groenblauwe Virgin River die zich een weg baant door de rode stenen. Kijk wel uit. De Angels Landing is voor een vogel makkelijker te bereiken dan voor een mens.

4. Sequoia National Park heeft de hoogste bomen ter wereld

Loop jij liever door een groen bos? In Sequoia National Park wandel je over paden met aan beide kanten de allergrootste bomen ter wereld! De kustsequoia´s worden zo´n veertig meter hoog. Daardoor zijn de bomen simpelweg niet te missen in het park. Maar naast de titanische kustsequoia’s is de grottentocht door Crystal Cave ook een hoogtepunt van dit natuurpark in Amerika.

3. Yosemite National Park bruist van de watervallen

Op slechts drie uur rijden van San Francisco vergaap jij je in Yosemite National Park aan honderden metershoge watervallen. Daarom is dit een van onze favoriete natuurparken in Amerika. Bewandel bijvoorbeeld de Mist Trail, die via de Merced River naar Nevada Falls loopt. Onderweg kom je valleien vol groene bomen tegen, waar de beren tussen krioelen.

2. De Grand Canyon is een ‘Grand Prize’

Wie kent hem niet? In Arizona kom je misschien wel het grootste natuurwonder van alle natuurparken in Amerika tegen. In Grand Canyon National Park bekijk je vanaf de South Rim hoe de Colorado-rivier door het rode gesteente snijdt. Maar een tocht over de Desert View Drive voor een panorama-uitzicht over de kloof is ook een echte aanrader.

1. Yellowstone National Park is een borrelend park

Yellowstone National Park bruist. En daarom zetten we dit natuurpark in Amerika met stip op nummer één. Trek je wandelschoenen aan en hike door de dichte bossen naar een van de tienduizenden geisers, zoals Old Fathful. Wacht samen met de bruine beren en wilde bizons op het omhoogschietende water en geniet met de wolven van de warmwaterbronnen, zoals de Mammoth Hot Springs.

Heb je zin gekregen om de natuurparken in Amerika te bezoeken? Bekijk dan hier ons reisaanbod. Welke natuurparken in Amerika bezoek je het eerst?

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors